Gasilci že v prvih urah novega leta imeli polne roke dela

Mariborski gasilci so kar trikrat v pol ure gasili goreče zabojnike in pozneje še reševali osebo iz Drave, ki je pozneje umrla

Prlekija-on.net, torek, 1. januar 2019 ob 10:05
Gasilci

Gasilci

Gasilci so v novo leto vstopili delovno, saj so recimo radgonski imeli sploh prvo intervencijo v državi, že sedem minut čez polnoč. Ob 0.07 je namreč v Gornji Radgoni zagorela trava. Gasilci so travo na površini 20 kvadratnih metrov pogasili.

Le nekaj minut pozneje so posredovali tudi gasilci PGD Murska Sobota, saj je ob 0.24 v Murski Soboti zagorela lesena lopa. Gasilci so leseno lopo v velikosti 3 x 3 metre pogasili.

Mariborski gasilci trikrat gasili goreče zabojnike in reševali osebo iz Drave

Niti v okolici Ptuja in Maribora ni bilo mirno. Ob 0.27 je v naselju Krčevina pri Vurbergu v občini Ptuj zagorela živa meja iz cipres. Gasilci PGD Grajena so pogasili približno 14 cipres, ki jih je ogenj uničil.

Veliko dela so ob vstopu v novo leto imeli mariborski poklicni gasilci, ki so v roku pol ure na treh različnih lokacijah gasili goreče zabojnike, nato pa še reševali osebo iz Drave. Ob 0.51 so na Dogoški cesti v Mariboru poklicni gasilci GB Maribor pogasili dva goreča zabojnika za smeti, ob 1.03 so v Goriški ulici v Mariboru pogasili dva goreča zabojnika za smeti, ob 1.21 pa so še v ulici Rose Luxenburg v Mariboru pogasili dva goreča zabojnika za smeti.

Ob 2.50 so nato posredovali še pri Dravi, kjer je v reko Dravo v Mariboru padla oseba. Poklicni gasilci GB Maribor so jo rešili iz reke in jo predali reševalcem NMP Maribor. Ti so jo oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor. Po neuradnih podatkih je šlo za 21-letnega moškega, ki je pozneje tudi umrl.

Številne intervencije so bile tudi drugod po državi.

Sprejeli 307 telefonskih klicev

V času od 31. decembra 2018 od 7. ure zjutraj do 7. ure danes so na Policijski upravi Maribor sprejeli 307 telefonskih klicev, obravnavali 87 dogodkov med katerimi je bilo 15 kaznivih dejanj in sicer 4 vlomne tatvine, 5 navadnih tatvin, 5 poškodovanj tuje stvari ter eno nasilje v družini.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč od tega 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami, kjer je bila ena oseba hudo telesno poškodovana, v ostalih primerih je nastala zgolj gmotna škoda. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli dve vozili.

Obravnavali so 15 kršitev javnega reda in miru od tega 5 kršitev v zasebnem prostoru 10 kršitev na javnem kraju, od teh slednjih so bile prijavljene štiri kršitve s pirotehničnimi sredstvi.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25