Zajel nas je snežni metež

Zaradi nizkih temperatur in ugodne, mrzle in suhe podlage se sneg zelo dobro oprijema tal, zato so ceste pri nas hitro postale zasnežene

Prlekija-on.net, četrtek, 3. januar 2019 ob 19:10
Sneg v Ljutomeru

Sneg v Ljutomeru

V četrtek je severovzhod Slovenije zajel pas padavin z obilnim sneženjem, snežinke pa so ob tem poplesavale v severnem vetru. Zaradi nizkih temperatur in ugodne, mrzle in suhe podlage se sneg zelo dobro oprijema tal, zato so ceste pri nas hitro postale zasnežene. V zelo kratkem času je padlo okoli 3 cm snega.

Pas padavin se bo v prihodnjih urah pomikal preko Štajerske, proti Koroški, Dolenjski in delu osrednje Slovenije. Ponekod lahko lokalno zapade od 2 do 5 cm zelo suhega snega, pišejo pri Neurje.si in dodajajo, da bo občasno rahlo sneženje na severovzhodu Slovenije občasno prisotno tudi v prihodnjih dneh.

Arso je sicer napovedal, da bo bo ponoči zmerno do pretežno oblačno, predvsem ponekod v vzhodni, severni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Proti jutru se bo razjasnilo. Ponekod bo še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -3 °C.

V petek dopoldne bo delno jasno, popoldne pa se bo spet pooblačilo in zvečer ter v noči na soboto bo v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji možno rahlo sneženje. Veter bo popoldne postopno ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1 °C.

Spodaj je nekaj fotografij iz Ljutomera in Radencev, kjer nas je okoli 19. ure zajel pravi snežni metež.



Več v Narava