Predvolilni shod podpornikov Franca Jurša

Predvolilni shod s strankami in listami, ki podpirajo Franca Jurša

Prlekija-on.net, četrtek, 7. oktober 2010 ob 13:588
Franc Jurša

Franc Jurša

V sredo 6. 10. 2010 ob 15,30 uri se je ob krajšem kulturnem programu občanom Občine Ljutomer predstavil kandidat za župana za naslednji štiriletni mandat in aktualni župan Občine Ljutomer Franc JURŠA.

V svojem nagovoru je občanom in gostom orisal opravljeno delo in izvedene projekte, ki si jih je zastavil ob začetku županskega mandata. Posebej je poudaril, da so bili realizirani vsi zastavljeni projekti, razen tistega, ki ga zaradi zakonodajnih postopkov še ni bilo možno izpeljati. Poudaril je, da je bilo realizirano še več uspešnih projektov, ki niso bili predvolilna obljuba. Da je temu bilo možno slediti je reorganiziral Občinsko upravo, ki je strokovna in uspešna, to potrjujejo tudi uspešno realizirani projekti. Javno je povedal, da je Občina Ljutomer zadolžena za 183 EUR na prebivalca, kar je pod slovenskim povprečjem. Predstavil je tri uspešno izvedene projekte javno zasebnega partnerstva, ki že v polni meri služijo svojemu namenu in so na razpolago občanom.

Za kandidaturo na županskih volitvah v novem mandatu se je odločil zato, da bi nadaljeval in končal uspešno zastavljene projekte, da bi kod župan pridobil novih projektov na področju razvoja gospodarstva, izgradnje komunalne infrastrukture, šolstva, zdravstva, kulture, športa, socialnega varstva in ostalih področjih, kjer bo možno pridobiti tudi državna in evropska finančna sredstva.

Skupaj s partnerji, ki ga v teh programih podpirajo: Desus, Slovenska nacionalna stranka, Lista za razvoj mesta in vasi, Socialni demokrati ter Prlekija – neodvisno združenje, bo prisluhnil vsem občanom in njihovim potrebam in ne služil zgolj kapitalu, kar vodi njegove protikandidate in stranke oz. liste, ki jih podpirajo.

Vse občane je pozval, da se nedeljskih volitev udeležijo in oddajo svoj glas dosedanjemu in bodočemu županu Francu JURŠI pod zaporedno št. 2, ter strankam in listam, ki ga v predloženem programu podpirajo.       

Na predstavitvi je aktivno sodeloval tudi Karl ERJAVEC, predsednik stranke DESUS, ki se je v svojem nagovoru zahvalil občanom za dosedanjo podporo programu stranke in njenim kandidatom, ki so bili izvoljeni v iztekajočem se mandatu. Poudaril je, da so vidni in doseženi pomembni rezultati razvoja občine, da je potrebno za projekte kjer je to možno pridobiti evropska finančna sredstva, da je pomembna skrb za zagotavljanje različnih potreb vsem občanom, še posebej tistim, ki bi brez pomoči lokalne skupnosti težko preživeli, da je potrebno zagotoviti pogoje za razvoj gospodarstva in izgraditi komunalno infrastrukturo. Javno se je zahvalil za uspešno delo sedanjemu županu in državnemu poslancu gospodu Francu Jurši, ki je z resnim in delovnim pristopom, predlaganimi rešitvami, pronicljivimi idejami in vztrajnostjo dobrega gospodarja uspel pridobiti pomembne infrastrukturne ter vse ostale projekte po javno predstavljenem programu in zanje pridobiti tudi državna in evropska sredstva.

Občane je pozval, da se bo samo s pravilno odločitvijo, za izvolitev Franca JURŠA za župana Občine Ljutomer, na volitvah v nedeljo 10.10. 2010, lahko nadaljeval uspešen razvoj Občine Ljutomer. 

Svoje programe so v kratkih predstavitvah predstavili še vsi predstavniki strank in list, ki podpirajo skupne programe razvoja Občine Ljutomer in program kandidata za župana FRANCA JURŠA.

PR članek


Več v Politika