Vedno vidnejša vloga 19-letne Ljutomerčanke v odbojkarski reprezentanci, ki se je uvrstila na EP

19-letna Veronika Mikl iz Ljutomera je po suvereni zmagi odbojkaric in povratku iz Izraela strnila svoje misli

Prlekija-on.net, četrtek, 10. januar 2019 ob 14:51
Ženska odbojkarska reprezentanca

Ženska odbojkarska reprezentanca

Ženski članski odbojkarski reprezentanci se je po zmagi v Izraelu s 3:0 uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo. Dekleta so tako za Belgijo gladko osvojila drugo mesto v kvalifikacijski skupini (pred Izraelom in Islandijo) in potujejo na prvenstvo stare celine, ki se bo začelo 23. avgusta letos.

Na njem bo sodelovalo 24 reprezentanc, ki jih bodo razdelili v 4 skupine po 6 ekip. Gostitelji skupin EP so Turčija, Slovaška, Poljska in Madžarska.

Še pred tem pa bodo maja in junija sodelovale v srebrni evropski ligi, kjer bodo v skupinskem delu njihove nasprotnice Grčija, Portugalska in Estonija. Slovenija ni imela sreče z žrebom (vse te ekipe so tudi uvrščene na evropsko prvenstvo), morda pa bodo imele bolj »srečno roko« pri žrebu skupin za evropsko prvenstvo, ki bo potekal 23. januarja v Istanbulu.

Vedno vidnejša vloga 19-letne Ljutomerčanke

Vedno bolj vidna članica reprezentance je tudi 19-letna Veronika Mikl iz Ljutomera, trenutno članica ŽOK Roto Kema Puconci (prvič je za člansko reprezentanco zaigrala že s 17 leti), ki je zadnji dve tekmi igrala na mestu prvega libera reprezentance.

Po suvereni zmagi in povratku iz Izraela je strnila svoje misli: »Tako kot vsa ekipa sem resnično zelo vesela, da nam je uspelo. To je bil cilj in zadovoljstvo je temu primerno. S svojo igro sem zadovoljna ob tem pa vem, da imam še ogromno rezerve, prostora za napredek. Ponosna sem na celotno ekipo, ker smo res garale čez praznike, da smo sedaj lahko prikazale dve odlični tekmi. Zelo pomembno je, da smo kvalifikacije zaključili z izjemno predstavo in gladko zmago ne pa zgolj z osvojenim nizom kot smo ga potrebovale. Iz tekme v tekmo se vidi, da napredujemo, da rastemo tako tehnično kot taktično. Samozavest se nam dviga in počasi se zavedamo, da smo resnično dobra ekipa, da lahko naredimo še marsikaj. Tu je tudi ves strokovni štab, ki vedno naredi vse kar je možno. Treniramo izjemno veliko tako po količini kot intenzivnosti, pozornost se posveča sleherni podrobnosti, ni stvari, ki je ne bi analizirali. Res smo si vsi skupaj zaslužili pot na evropsko prvenstvo. Punce že zdaj komaj čakamo na začetek priprav, nove izzive, nove cilje, ki smo si jih zastavili. In nikakor ne mislimo na prvenstvu zgolj sodelovati in se s petimi porazi vrniti domov, na prvenstvo gremo tekmovat, se borit, dokazat, da smo dobra ekipa. Drago bomo prodale svojo kožo kot se to rado reče, zagotovo pa si bomo želele vsaj eno zmago, morda pa tudi kakšno več in se uvrstiti v izločilne boje. V tem času smo postale tudi prava ekipa, odlično se razumemo, imamo veliko želje, iste cilje, pravo kemijo, zdaj pa verjamemo še v svojo kakovost in tudi popolnoma zaupamo strokovnemu štabu. Prepričana sem, da ne bomo razočarale ne sebe, ne navijačev

Foto: Odbojkarska zveza Slovenije



Več v Šport