Godbeniki Pihalnega orkestra Radeških papirničarjev ponovno navdušili na Razkrižju

V lepo napolnjeni veliki dvorani doma kulture je bilo občinstvo zares navdušeno nad izvedbo skladb v poprazničnem razpoloženju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. januar 2019 ob 16:45
Koncert Pihalnega orkestra Radeških papirničarjev

Koncert Pihalnega orkestra Radeških papirničarjev

V soboto, 12. januarja, so v razkriškem domu kulture s svojim božično - novoletnih koncertom nastopili godbeniki Pihalnega orkestra Radeških papirničarjev. To je bil že drugi njihov nastop na Razkrižju. V lepo napolnjeni veliki dvorani doma kulture je bilo občinstvo zares navdušeno nad izvedbo skladb v poprazničnem razpoloženju. Kar je bilo posebej zaznati je to, da je leto 2019 razglašeno za Avsenikovo leto, zato so godbeniki zaigrali nekaj priredb Avsenikovih skladb.

Program je povezovala Marjeta Lipec, ki je predsednica kulturnega društva orkestra, dirigentka je Antonija Germ. Vrhunec večera je bil, ko so v ospredje stopile tri vokalistke, sama predsednica društva Marjeta Lipec, dirigentka Antonija Germ in članica orkestra Valentina Novak, ki so navdušile občinstvo, še posebej s priredbo skladbe Vilka in Slavka Avsenik, arr. Vinko Štrucl - Zvezde na nebu žare.

Ob stoječih ovacijah, so si na koncu dejali, da bodo s tovrstnim druženjem nadaljevali tudi v prihodnje. Člani orkestra so sprejeli povabilo župana Občine Razkrižje, Stanka Ivanušiča, da se udeležijo jubilejnega 15. vseslovenskega pohoda Pomlad v prleških goricah, ki bo 25. maja letos. Na Razkrižju se tako veselijo naslednjega druženja. Za vsakim druženjem pa morajo stati ljudje, ki so navezali stike in povezali dva kraja, posebej je bilo izpostavljeno ime staroste Pihalnega orkestra radeških papirničarjev in člana njihovega upravnega odbora, Iva Kašiča.



Več v Kultura in izobraževanje