Tovorno vozilo vozil z neustreznimi, izrabljenimi in poškodovanimi pnevmatikami

Na tovornem in priklopnem vozilu so bile nameščene neustrezne, izrabljene in poškodovane pnevmatike, prav tako pa so bile na isti osi nameščene pnevmatike različnih dimenzij in različnega proizvajalca

Prlekija-on.net, torek, 15. januar 2019 ob 13:21
Uničene pnevmatike

Uničene pnevmatike

Policisti PP Gornja Radgona so v ponedeljek v naselju Rihtarovci ustavili in kontrolirali 53-letnega državljana Rusije, ki je vozil tovorno vozilo, last pravne osebe iz Rusije. Pri kontroli dokumentov in pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da voznik vozi v cestnem prometu tovorno vozilo, ki ni tehnično brezhibno, saj so bile na tovornem in priklopnem vozilu nameščene neustrezne, izrabljene in poškodovane pnevmatike, prav tako pa so bile na isti osi nameščene pnevmatike različnih dimenzij in različnega proizvajalca.

Vozilo je bilo izločeno iz prometa, vozniku in pravni osebi pa je bila izrečena globa po Zakonu o motornih vozilih v višini 2.400 evrov. Voznik je v skladu z veljavno zakonodajo globo za fizično in pravno osebo poravnal, pred nadaljevanjem poti pa na tovorno in priklopno vozilo namestil nove pnevmatike.

Vozil s ponarjenim vozniškim dovoljenjem

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota pa so minuli vikend na pomurski avtocesti, kontrolna točka Dolinsko Sever, opravili kontrolo osebnega vozila makedonskih registrskih številk, katerega je vozil 24-letni državljan Makedonije. Pri kontroli listin je bilo ugotovljeno, da voznik uporablja popolni ponaredek makedonskega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo vozilo zaseženo.

Tujec je bil s kazansko ovadbo, zaradi ponarejanja listin, predan na OS Murska Sobota, kjer mu je bila s sodbo izrečena pogojna kazen enega leta zapora. Zaradi prekrška - vožnja brez vozniškega dovoljenja pa je bil priveden na OS Lendava, kjer mu je bilo izrečeno 480 evrov globe.



Več v Črna kronika