Blaž Klobasa do odličnega 2. mesta

Radgončani nastopili na Grand Prix Hrvaške

Prlekija-on.net, sreda, 16. januar 2019 ob 07:42
Blaž Klobasa v Samoborju

Blaž Klobasa v Samoborju

Minuli konec tedna, od petka do nedelje, je v Samoborju potekal močan in odmeven mednarodni karate turnir, 28. "Grand Prix Croatia 2019". Tekmovanja, kjer je nastopilo več kot 1.600 tekmovalcev in tekmovalk iz 213 klubov in 25 držav, sta se udeležila tudi člana Shotokan karate-do klub Gornja Radgona, Blaž Klobasa (kate kadeti) in Kristjan Klemenčič (kate mladinci).

Še posebej je bil izvrsten Blaž, ki je v izredno močni konkurenci osvojil srebrno kolajno. Sam je namreč najprej v kategoriji kate kadeti, v 1. kolu s 4:1 premagal reprezentanta Srbije, Davida Tomića, v drugem kolu s 3:2 predstavnika Azerbajdžana, Emina Namazova, v 3. kolu s 3:2 Črnogorca Vasilija Perovića, in v četrtem s 3:2 Italijana Thomasa Galeottija. V finalu je Blaž moral priznati edini poraz, saj je z 0:5 klonil proti predstavniku Hrvaške, Matiji Reliću, ki je mimogrede v polfinalu premagal še enega Radgončana, slovenskega reprezentanta Nejca Sternišo. Kljub porazu v finalu je Blaževo osvojeno 2. mesto enkraten uspeh. Nekoliko manj sreče je imel Kristjan Klemenčič, ki je v kategoriji kate mladinci v prvem kolu s 3:2 premagal Ukrajinca, nato pa v drugem kolu z 0:5 izgubil proti Madžaru.

"Iskrene čestitke Blažu in Kristjanu za odmeven rezultat, saj sta premagala in za sabo pustila številne tekmovalce iz več evropskih držav, ki bodo letos nastopili na evropskem prvenstvu na Danskem. S tem rezultatom si je Blaž Klobasa ponovno priboril tudi kategorizacijo mladinskega razreda po merilih Olimpijskega komiteja Slovenije", je povedal predsednik radgonskega kluba Anton Rožman.



Več v Šport