Pijan voznik zaradi vožnje v nasprotno smer na avtocesti povzročil prometno nesrečo

Voznik, ki je po avtocesti vozil krepko pod vplivom alkohola v nasprotno smer, se je huje telesno poškodoval

Prlekija-on.net, sobota, 19. januar 2019 ob 21:17
Prometna nesreča na avtocesti

Prometna nesreča na avtocesti

V soboto je bila zaradi prometne nesreče za ves promet v smeri Avstrije zaprta avtocesta A1 Maribor - Šentilj. Nekoliko naprej od cestninske postaje Dobrenje sta trčila dva osebna avtomobila.

Nekaj po 22. uri so iz PU Maribor sporočili, da je avtocesta A1 Maribor - Šentilj v smeri Avstrije ponovno odprta, po 23. uri pa so posledice prometne nesreče odstranili. Avtocesta je ponovno v celoti odprta. Policisti vzroke prometne nesreče še vedno preiskujejo.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje so gasilci GB Maribor in reševalci NMP Maribor posredovali na avtocesti med Pesnico in Šentiljem, kjer je prišlo do trčenja dveh osebnih vozil, od katerih je eno vozilo peljalo v nasprotni smeri od dovoljene. V obeh vozilih je bila le po ena oseba. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, enega voznika so s tehničnim posegom rešili iz poškodovanega vozila, drugemu vozniku so nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP, na obeh vozilih so odklopili akumulatorja ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine na vozišču. Reševalci NMP Maribor so nato oba voznika oskrbeli na kraju in ju prepeljali v UKC Maribor.

Ena oseba huje poškodovana

Iz PU Maribor so sporočili, da se je ob 20.15 uri na avtocesti Pesnica - Šentilj v smeri Avstrije, zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, ena pa lažje.

Prometno nesrečo je zaradi vožnje po nasprotni strani avtoceste povzročil 58-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz območja Ptuja, ki je vozil v smeri Avstrije. Nekoliko naprej od cestninske postaje Dobrenje je trčil v nasproti vozečo 56-letno voznico osebnega avtomobila, doma iz območja Šentilja. Po trčenju je voznica osebnega avtomobila ostala ukleščena v vozilu in so jo iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci. V nesreči je povzročitelj zadobil hude telesne poškodbe, nasproti vozeča voznica pa lažje. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal prisotnost 0, 82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta do 23. ure zaprta za ves promet, obvoz je bil urejen po stari cesti proti Šentilju.

Policisti prometne policijske postaje Maribor, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo na ODT v Mariboru, zaradi storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Foto: Gasilska brigada Maribor



Več v Črna kronika