Meddruštveni športni ribolov

Filip Matko, ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 17:14
Ribiči

Ribiči

Na obeh bregovih reke Mure se veliko število posameznikov, pa tudi posameznic, ukvarja z ribolovom. Delujejo tudi številne ribiške družine, a posameznikov, ki se ukvarjajo s športnim ribolovom je vedno več, pa samo zaradi reke Mure, pač pa tudi zaradi številnih lepo urejenih gramoznic. Mnogi ribiči se tekmovalno udejstvujejo v društvih upokojencev.

Zatorej Društvo upokojencev Radenci organizira meddruštveno ekipno tekmovanje upokojencev v športnem ribolovu ta četrtek, 14. oktobra 2010, ob ribniku v Hrastju Moti. Tekmovanje bo ob vsakem vremenu. Udeleženci se bodo pričeli zbirati pri tamkajšnjem ribiškem  domu po 7. uri, tekmovalne trnke pa bodo pričeli namakati ob 9. uri. Ob 13. uri bo zaključek tekmovanja, čemur bo sledila razglasitev rezultatov tekmovanja ter družabni popoldan.

Organizator je za prve tri najboljše ekipe pripravil pokale, za najboljše tri posameznike medalje, a vse sodelujoče ekipe prejmejo priznanja. Teh ekip bo deset, v vsaki ekipi štirje tekmovalci, kajti ob gramoznici v Hrastju Moti je le 40 tekmovalnih mest. Na tekmovanje so bila vabljena in bodo sodelovala naslednja društva upokojencev: Kapela, Gornja Radgona, Tišina, Krog, Murska Sobota, Bakovci, Ljutomer, Križevci pri Ljutomeru in Radenci ter Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci.


Več v Šport