Zasegli skoraj 25 kg konoplje

Vrednost zasežene droge znaša okoli 240.000 evrov, v kolikor bi se ta na črnem trgu prodala na drobno

Prlekija-on.net, sreda, 23. januar 2019 ob 08:06
Zasežena konoplja, foto: SKP PU Maribor.

Zasežena konoplja, foto: SKP PU Maribor.

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so v nedeljo, 20. januarja, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje opravili t.i. temeljito mejno kontrolo avtobusa kosovskih registrskih oznak, ki je vstopal v našo državo. Med kontrolo so v kovčku voznika avtobusa, 31-letnega državljana Črne Gore, našli 25 zavojev prepovedane droge konoplje rastline. Kovček so policisti ustrezno zavarovali ter o najdbi obvestili kriminaliste Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Nadaljnji postopek so prevzeli kriminalisti, ki so opisanemu vozniku, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po členu 186/I Kazenskega zakonika (KZ-1), odvzeli prostost in ga pridržali. Opravili so ogled in zaseg spornega kovčka s prepovedano drogo ter gotovino.

V postopku so kriminalisti ugotovili, da je bilo v 25 zavojih 24,3 kg prepovedane droge konoplje rastline. Vrednost zasežene droge znaša okoli 240.000 evrov, v kolikor bi se ta na črnem trgu prodala na drobno.

Osumljenca so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor v torek, 22. 1. 2019, privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper njega po zaslišanju odredila pripor.

Za opisano kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do desetih let.



Več v Črna kronika