Pomagajmo mali Neži, ki se je rodila v 28. tednu

Neža je delni invalid. Prizadete ima nogice, rokice in hrbtenjačo. Diagnosticirano ima cerebralno paralizo. Ker potrebuje terapije in pripomočke, ki bi ji pomagali pri gibanju, in jih žal s strani zavarovalnice ni dovolj, so se odločili zbirati zamaške

Prlekija-on.net, četrtek, 24. januar 2019 ob 08:34
Neža potrebuje pomoč

Neža potrebuje pomoč

Neža bi se morala roditi marca, a žal ni bilo tako. Rojena je bila prezgodaj, 29. decembra 2017, v 28. tednu z urgentnim carskim rezom. Sedaj je stara dobro leto dni in že od samega rojstva naprej so se vrstili zapleti, šok za šokom za starše in domače. Imela je zastoj srca, amnorejo, krvavitev v možganih in pljučih, sepso ...

"Vendar je kljub vsemu ostala borka in vsem nam dokazala, da ima voljo do življenja. Žal pa je zaradi vseh zapletov mala Neža delni invalid. Prizadete ima nogice, rokice in hrbtenjačo. Diagnosticirano ima cerebralno paralizo. Ker potrebuje terapije in pripomočke, ki bi ji pomagali pri gibanju, in jih žal s strani zavarovalnice ni dovolj, smo se odločili zbirati zamaške in ji tako pomagati, da bi se njeno stanje izboljšalo," opisuje zgodbo njena mama Ines Erjavec.

Trenutno je zbiranje v začetni fazi in upajo, da se bo kmalu razširilo. V nekaterih delih Slovenije se že zbirajo zamaški, lokacije se sproti posodabljajo na Facebook strani Zamašek za Nežo. Glede vseh informacij lahko kontaktirate tudi Ines na telefonsko št: 070 824 632 ali mail ines.irgolic.ii@gmail.com. Zamaške zbirajo tudi pri Nežini družini doma, pri Erjavčevih v Središču ob Dravi.

Lokacije, kjer se zbirajo zamaški:

Gasilski dom Krapje
Avto center FEAL, Teharska cesta 101, Celje
Gasilski dom Križevci (PGD Križevci)
Gimnazija Murska Sobota
Mint Caffe Murska sobota, Trstenjakova ulica 9, MS
Pred staro kotlovnico Maribor dne 12. in 13.2 (Cona Tezno) 
Podjetje SOFTTRADE d.o.o Ljutomer
PGD Globoka
Plesni center ADC, Vipavska ulica 4j, Ajdovščina
Caffe la peche Boračeva 60, Radenci 
Središče ob Dravi, doma pri Erjavčevih
Teksas bar
Folklorna skupina Leščeček
OŠ in vrtec Mala Nedelja
Kmetija Kocijan, Sredisce ob Dravi 
Lakirnica, urejanje nohtov, Mojca Lipič s.p., Ulica Slave Klavora 1, MS
Himalajska solna soba, Murska Sobota, Ulica Slave Klavora 1, MS
Vrtec Ljutomer
OŠ in Vrtec Križevci pri Ljutomeru

Donirate lahko tudi denar

Za vse, ki bi raje kot zamaške darovali denar, je Območno združenje Rdečega križa Ptuj (Natašina pot 1/a 2250 Ptuj) odprlo podračun za zbiranje donacij za deklico Nežo Erjavec.

Donira se na TRR SI56 0420 2000 0348 846
Namen nakazila: pomoč za NEŽO
Sklic: SI00 245109



Več v Kultura in izobraževanje