V Ljutomeru gostovala ena najboljših slovenskih odbojkarskih ekip zadnjih let

Pomerili sta se ekipi ŽOK Ljutomer in Calcit Volley, z 0:3 so bile pričakovano uspešnejše gostje iz Kamnika

Prlekija-on.net, sobota, 26. januar 2019 ob 08:48
ŽOK Ljutomer

ŽOK Ljutomer

V 13. krogu 1. A DOL za ženske sta se v petek, 25. januarja, v športni dvorani ŠIC Ljutomer, srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Calcit Volley. Z 0:3 (13:25, 21:25, 9:25) so bile pričakovano uspešnejše gostje iz Kamnika. Tekmo si je ogledalo 140 gledalcev.

V Ljutomeru je v 13. krogu 1 A. DOL gostovala ena najboljših ekip zadnjih let v Sloveniji, ki po kvaliteti upravičeno kandidira za prvaka v državnem prvenstvu. Tako so lahko Ljutomerčanke pred tekmo le upale, da bodo dostojne nasprotnice ter delno ponovile dobro igro, ki so jo prikazale v prejšnjem kolu na gostovanju v Ankaranu.

Prvo točko so dosegle Kamničanke, domačinke pa nato izenačile na 1:1 in takoj nato po dobri igri na mreži povedle na 3:1. Ljutomerčanke so presenetljivo dobro igrale še naprej ter set povedle s 6:2, ko je trener Rozman zahteval prvi odmor. Po napaki domačink na servisu in takoj zatem še Kamničank, je bil rezultat 7:3. V nadaljevanju so pobudo prevzele gostje ter dosegale točko za točko ter povedle s 7:9. Po odmoru, ki ga je zahteval domači trener se je stanje na igrišču delno spremenilo, saj so domačinke dosegle dve novi točki. Kar pa je bilo premalo za gostje, ki so po zanesljivi igri set povedle z 9:16, ko je trener Tot zahteval nov odmor.

Nasveti trenerja domačinkam niso dale novega poleta, saj so Kamničanke bile še naprej boljše nasprotnice ter povedle z 10:22. Ljutomerčanke so do konca seta po dobri igri v polju in na mreži, dosegle še tri nove točke in rezultat znižale na 13:22. Zadnje točke v setu so nato po dobrih napadalnih akcijah dosegle gostje ter set zmagale s 13:25.

Enakovredne v drugem setu

V drugem setu so Kamničanke, kjer so zaigrale tudi igralke, ki sicer niso v prvi postavi, povedle z 0:3, ko so domačinke preko Nataše Anželj dosegle svojo prvo točko in nato še drugo in tretjo ter izenačile na 3:3. Po zaslugi Kaje Makoter v napadu in napaki Katje Mihalinec so set povedle s 5:3. V nadaljevanju seta sta ekipi izmenično dosegali točke ter bili izenačeni pri 6:6. Po novih dveh točkah Kamničank, je trener Tot zahteval prvi odmor. Prvo točko za domačinke je nato dosegla Sara Kutnjak ter rezultat znižala na 7:8. Po izenačeni igri na obeh straneh sta bili ekipi poravnani pri rezultatu 10:10, ko so Kamničanke dosegle zaporedne 3 točke ter povedle z 10: 13. Po presenetljivo dobri igri domačink so se le te v nadaljevanju enakovredno kosale z gostjami ter set izenačile pri 15:15 in nato pri 16:16. Do konca seta smo gledali razburljivo tekmo, ko so se Ljutomerčanke po dobri igri vse ekipe enakovredno kosale z Kamničankami. Kljub zmagi gostij z rezultatom 21:25, lahko pohvalimo domačinke, ki so v tem setu igrale odlično odbojko.

Tretji set so po dobrem serviranju Polone Marušič, povedle gostje z rezultatom 0:5, ko je trener Tot zahteval prvi odmor. Po odmoru so domačinke dosegle prvo točko v setu, naslednji dve pa Kamničanke, ki so povedle z 1:7. Po novi točki domače ekipe, so nato gostje povedle z 2:9, ko je v igro domačink vstopila Lisa Rosič. Po dokaj raztrgani igri na obeh straneh, so Kamničanke, ki so zaigrale zavzeto set zanesljivo povedle kar s 4:14. Razlika v kvaliteti je bila v tem času opazna, saj domačinke niso našle prave igre s katero bi bile enakovredne nasprotnice kot je to bil primer v drugem setu. Ljutomerčanke so še naprej z naporom dosegale točke, medtem ko je bila igra Kamničank tekoča in konstantna, tako da so set povedle z rezultatom 8:20 in nato po dobrih servisih Anje Zorman z 8:22. Do konca seta so domačinke dobile le še eno točko, kar je pomenilo zasluženo zmago Kamničank z rezultatom 9:25.

Gregor Rozman, trener Calcit Volley: "V Ljutomer smo prišli po dolgem potovanju iz tujine ter poskušali tekmo odigrati po najboljših močeh, ne glede na stanje obeh ekip na prvenstveni lestvici. S samo igro svoje ekipe sem zadovoljen in lahko puncam čestitam za zavzeto igro saj smo dosegli nove tri točke kar smo tudi pričakovali."

Nika Kosi, igralka ŽOK Ljutomer: "Po dobri igri v Ankaranu, ko smo se dostojno upirale domačinkam, smo tudi danes nekako verjele, da lahko vsaj delno ponovimo igro ter se dostojno upremo eni najboljših ekip v Sloveniji. Delno nam je to tudi uspelo saj smo v drugem setu prikazale zelo dobro igro ter bile dokaj enakovredne nasprotnice. Seveda je kvaliteta na strani Kamničank zato jim lahko za zmago le čestitam."

ŽOK Ljutomer - Calcit Volley
0:3 (13:25, 21:25, 9:25)

ŽOK Ljutomer: Barbara Petek, Valentina Kosi 3, Nika Kosi 1, Lisa Rosić, Sara Kutnjak 3, Kaja Makoter 7, Nataša Anželj 10, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter. Trener: Andrej Tot.

Calcit Volley: Nina Kotnik 10, Polona Marušič 4, Špela Marušič, Eva Pogačar, Olivera Kostič, Leja Janežič, Lucille June Charuk, Tina Kaker 9, Anja Zorman 6, Katja Mihalinec 16. Trener: Gregor Rozman, Aljoša Jemec.



Več v Šport