Zasegli kilogram konoplje

Prepovedana droga je bila 23-letniku zasežena ter odvzeta prostost do 48 ur

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. januar 2019 ob 15:23
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Patrulja PP Gornji Petrovci je 22.1.2019 v večernem času pri delu na terenu opazila več parkiranih osebnih vozil na zelenici, na območju občine Rogašovci. V vozilih so se nahajale osebe in s svojim obnašanjem, ter zadrževanjem na kraju vzbujale sum, da izvršujejo oz. so izvršile kaznivo dejanje oz. prekršek.

Policista sta se odločila, da na podlagi ZNPPol izvedeta identifikacijski postopek z osebami. Med ugotavljanjem identitete je eden od voznikov izstopil iz svojega vozila. Policista sta pri tem opazila, da ima voznik pri sedežu med nogami PVC vrečko, v kateri se nahajajo neznani zeleni rastlinski delci z morfološkimi značilnostmi prepovedane droge konoplja in značilnim vonjem po omenjeni prepovedani drogi.

Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je voznik storil kaznivo dejanje po I. odstavku 186 člena KZ-1B, sta policista opravila pregled prevoznega sredstva, potnikov in prtljage. V prtljažnem prostoru omenjenega vozila sta našla še več PVC vrečk in PVC posod večjega volumna v katerih so se nahajali vršaki prepovedane droge konoplja.

V postopek so se vključili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota. Prepovedana droga je bila 23-letniku zasežena. Opravljen je bil preliminarni test, kateri je potrdil sum, da gre za prepovedano drogo konopljo v količini cca 1kg.

Osumljenemu je bila na podlagi 2. odstavka 157. člena odvzeta prostost do 48 ur. Naslednjega dne so kriminalisti in policisti opravili še dve hišni preiskavi na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Murski Soboti. Pri hišnih preiskavah so zasegli še manjšo količino prepovedane droge konoplja. Po opravljenem zaslišanju je bil osumljeni spuščen na prostost. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba.

16-letnik vozil osebni avtomobil

Policisti PP Gornji Petrovci so 25. 1. 2019 ob 15.25 pri kontroli prometa v naselju Kuzma zaustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da vozilo vozi starejši mladoletnik, star 16 let, kateri ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo. Zoper mladoletnika sledi obdolžilni predlog. Po vseh zbranih obvestilih bo sledil še ukrep staršem.



Več v Črna kronika