Otroci so se pomerili na cicibaniadi in mini olimpijadi

Športna zveza Ljutomer je pripravila cicibaniado za otroke iz vrtcev ter mini olimpijado za učence in učenke

Prlekija-on.net, petek, 1. februar 2019 ob 20:33
Mini olimpijada v Ljutomeru

Mini olimpijada v Ljutomeru

Športna zveza Ljutomer je pripravila že 23. cicibaniado za otroke iz vrtcev občine Ljutomer, občine Veržej, občine Križevci in občine Razkrižje. Cicibaniada je potekala v sredo, 30. januarja, s pričetkom ob 8.30 uri v športni dvorani ŠIC Ljutomer. Tekmovanja se je udeležilo vseh osem okoliških vrtcev.

Pred pričetkom iger je bil izveden protokol, kot ga lahko vidimo na olimpijskih igrah: ekipe so se postavile v kolone, ki so stale ena zraven druge. Prvi tekmovalec v koloni je držal tablo z napisom kraja vrtca iz katerega prihajajo. Ob predvajanju himne MOK so nato otroci iz vrtca Ljutomer prinesli zastavo in olimpijsko baklo. V pomoč sta jim bili maskoti Foksi in Kasač Tinko, nad katerima so bili otroci zelo navdušeni. Sledil je nagovor predstavnice OKS-ZŠZ, Rosane, nato se je prebrala prisega vseh športnikom, za tem pa je Rosana tudi uradno otvorila 23. cicibaniado.

Ekipe, ki so bile sestavljene iz šestih tekmovalcev, so se pomerile v petih spretnostnih igrah: štafeta z baklo, velikan gre preko vode, slalomski tek v koloni, vročanje žoge čez glavo in skozi noge in spretnostni poligon. Igre sta pripravila in vodila Tomaž in Tadej, ki sta tudi skrbela, da je vse potekalo po pravilih. Otroci so se ob tekmovanju zabavali, kar je tudi namen teh iger.
Ko so se vse igre končale in medtem, ko so se seštevali rezultati, pa je sledila še ena dodatna igra, na katero sodelujoči niso bili pripravljeni. Organizatorji so namreč pripravili posebno igro za vse vzgojiteljice, ki so se razdelile v dve ekipi po in so tekmovale v spretnostnem poligonu. Ta igra je še posebej razveselila otroke, ki so z bučnim navijanjem vzpodbujali svoje vzgojiteljice.

Ob koncu iger so se ekipe spet postavile v kolone in sledilo je razglasitev rezultatov. Mateja je vse rezultate in točke skrbno zapisovala na belo tablo, katero pa je razposajeni Kasač Tinko tik pred razglasitvijo pobrisal in s tem sporočil, da rezultat danes ni pomemben in, da so zmagovalci prav vsi. Tako so vsi sodelujoči otroci prejeli priznanja in medalje.

Sledilo je še skupinsko fotografiranje, nato pa so se mladi športniki počasi odpravili nazaj proti vrtcem.

Po končani cicibaniadi za otroke iz vrtcev je ob 11. uri uri sledila mini olimpijada za učence in učenke iz OŠ Cvetka Golarja Ljutomer. Osemnajst tekmovalcev je bilo razdeljenih v štiri ekipe: Koka-kola, Laško Messi in Barca. Pomerili so se v enakih igrah, kot pred njimi otroci iz vrtcev. Točke in čas tudi tokrat niso bili v ospredju. Otroci so se med igrami zabavali, navijali in se igrali s Kasačem Tinkom. Tudi njim pa je Kasač Tinko po koncu vseh petih iger pobrisal rezultate iz table tako, da je prav vsak tekmovalec prejel nagrado: diplomo in žogo.

Ko so se učenci iz OŠ Cvetka Golarja Ljutomer poslovili, pa so na mini olimpijado že prispeli učenci in učenke iz prve triade osnovnih šol. Pet sodelujočih ekip, katere je sestavljalo 12 tekmovalcev, se je pomerilo v enakih igrah, katerim pa so bile dodane dodatne ovire. Tako so se Lotmeržanarji iz Ljutomera, Zmaji iz Stročje vas, Zlati orli iz Cezanjevcev, Tigri iz Križevcev in Cvenarji iz Cvena po svojih najboljših močeh trudili naloge opraviti kar se da hitro in seveda pravilno, brez kazenskih točk.

Po končanih igrah, je Mateja seštela rezultate, med tem pa so se v dodatni igri pomerili učitelji, ki so morali premagati spretnostni poligon. Ekipa učiteljev, ki je za premagovanje poligona porabila več časa je za kazen morala narediti 20 počepov. Učenci pa so se ob tem zabavali in glasno smejali.

Pred razglasitvijo rezultatov pa je za presenečenje še tretjič poskrbel Kasač Tinko, ki je spet izbrisal vse rezultate iz table in tako otrokom prenesel sporočilo, da je pomembno sodelovati in ne zmagati. Tako so prav vsi otroci prejeli diplome, ekipe pa nagrade.

Čestitke vsem tekmovalcem in tekmovalkam ter njihovim mentorjem za uspešno sodelovanje na cicibaniadi oz. mini olimpijadi, kjer so tekmovali po načelih in v duhu olimpijskih iger. Vodilo na igrah je bilo, da ni vedno najbolj pomembno zmagati pač pa je pomembno že samo sodelovanje na igrah, zabavanje, druženje, spoznavanje novih prijateljev in tekmovanje v duhu fair playa.
Športna zveza Ljutomer se za uspešno izvedbo dogodka zahvaljuje Tomažu, Tadeju, Gabrijelu, Roku in Mateji za izpeljavo iger, Andreju za fotografiranje, Občini Ljutomer, OKS-ZŠZ in Rosani.

Se vidimo spet prihodnje leto!



Več v Šport