Štajerci »vježbali« s Tonijem

Maribor je obiskal najslavnejši hrvaški upokojenec ta hip, 82-letni Taljat Selmani - Toni

Prlekija-on.net, sobota, 2. februar 2019 ob 08:48
Toni v Mariboru na povabilo Radia Center

Toni v Mariboru na povabilo Radia Center

V zadnjih dneh se je na internetu pojavil posnetek starejšega gospoda, upokojenca Tonija, ki je z javnostjo delil nasvete, predvsem o tem, da gripa ne obstaja in da bi ljudje morali več telovaditi. Na družbenih omrežjih je postal prava senzacija in je trenutno najbolj slavni hrvaški upokojenec. Na povabilo Radia Center je obiskal Maribor in tudi tam navdušil mimoidoče.

"Sramota, upokojenci so uničili zdravstvo. Boli me roka, boli me noga, vse me boli ... Telovadi, pi*** ti materina," je v zadnjih dneh odzvanjalo po omrežjih. Toni sicer upokojence krivi za propad zdravstva, ker premalo telovadijo in se samo pritožujejo, kar je tudi povedal v reportaži N1, ki je v zadnjih dneh bil med najbolj popularnimi videi na družbenih omrežjih. In predvsem fraza "Telovadi, pi*** ti materina" oz. v originalu "Vježbaj, pi*** ti materina" je postala pravi hit.

In kdo je sploh Toni?

Toni, kot ga pozna javnost, je 82-letni Taljat Selmani, ki je prišel v Zagreb leta 1960, po opravljeni vojaški dolžnosti, danes pa ga vsi poznajo kot Tonija. Kot je povedal za Jutarnji list, se je zaposlil na hrvaškem Telekomu in bil dolga leta serviser telefonskih priključkov, poleg redne službe pa je imel še popoldansko obrt - manekenstvo. Pri 55 letih je zapustil Telekom in se upokojil, a je pokoj hitro prekinil, saj je imel preveč energije. Na tržnici v Zagrebu je odprl stojnico s sadjem in zelenjavo, kjer je delal še 15 let in v pokoj dokončno šel pri 70 letih.

V petek je Toni na povabilo Radia Center obiskal Maribor, kjer je z vsemi delil svoje nasvete glede gibanja, hrane in vsakdana, da ostaneš fit in zdrav, skupaj so tudi "vježbali" oz. telovadili.



Več v Družabno