Na Cvenu počastili največjega slovenskega pesnika

Literarno-recitacijska sekcija KD Cven je poskrbela, da so na Cvenu počastili največjega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna

Sara Vinkovič, četrtek, 7. februar 2019 ob 07:01
Proslava ob kulturnem prazniku na Cvenu

Proslava ob kulturnem prazniku na Cvenu

Tudi letos je literarno-recitacijska sekcija KD Cven poskrbela, da so na Cvenu počastili največjega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna. Proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku so pripravili v sredo, 6. februarja, v Zadružnem domu na Cvenu.

Proslava je potekala v treh sklopih; najprej so počastili Franceta Prešerna, nadaljevala je Olga Majcen, ki je ponovno predstavila svojo zbirko pesmi, Moje srčne domislice, predstavila pa je tudi nekaj na novo napisanih pesmi.

Povabilu Olge, da predstavi svoje pesmi iz kmalu izdane zbirke pa se je odzvala domačinka iz Zgornjega Krapja, sedaj živeča v Veliki Polani, Janja Magdič.

Program je povezoval Matic Barta, s pesmijo, recitacijo in glasbenimi vložki pa so proslavo popestrili učenci podružnične šole na Cvenu, na koncu pa je vse obiskovalce pozdravila še nova predsednica KD Cven, Mateja Topolinjak.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje