Rezultati analiz potrdili neoporečnost mesa iz Panvite

Prejeli so uradne rezultate analiz poljskega mesa s strani Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki potrjujejo, da je analizirano meso iz njihovega obrata neoporečno in torej pridobljeno od zdravih živali

Prlekija-on.net, četrtek, 7. februar 2019 ob 15:501
Meso (simbolična fotografija)

Meso (simbolična fotografija)

Iz Panvite so sporočili, da so prejeli uradne rezultate analiz poljskega mesa s strani Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki potrjujejo, da je analizirano meso iz njihovega obrata neoporečno in torej pridobljeno od zdravih živali. "Rezultati analiz potrjujejo, da sodelujemo z zanesljivimi in odgovornimi dobavitelji, ki jim je na prvem mestu varnost in zdravje potrošnikov. Hkrati potrjujejo, da naš sistem nadzora in kakovosti deluje zelo uspešno," so zapisali.

Dodali so, da "obljubljamo in zagotavljamo, da bomo za naše kupce še naprej proizvajali izključno najkakovostnejše in zdravstveno neoporečne izdelke, naš sistem kakovosti in nadzora pa bo vedno na najvišjem možnem nivoju. Kot podjetje, ki ključno prispeva k slovenski samooskrbi z mesom, bomo še naprej podpirali dvig proizvodnje kakovostnega slovenskega mesa".

V Panviti sicer hranijo 16 palet mesa v skupni teži 15 ton, ki prihaja iz Poljske, kjer je pred časom izbruhnila afera klanja bolnih živali v eni izmed klavnic, od koder so meso izvažali deklarirano, kot zdravo. Meso, ki je v Panviti, sicer ne izvira iz te sporne klavnice, izvira pa iz pokrajine na Poljskem, kjer je bila v zadnjih dneh razkrita ta sporna klavnica. Analize pa so torej sedaj pokazale, da je meso neoporečno.



Več v Gospodarstvo