Poezija, proza, strip, glasba...

Na 3. knjižnem sejmu v Špitalu za vsakogar nekaj

Prlekija-on.net, nedelja, 10. februar 2019 ob 09:27
3. knjižni sejem v Špitalu

3. knjižni sejem v Špitalu

Ob slovenskem kulturnem prazniku sta Kulturno umetniško društvo (KUD) Bunker in Zavod za kulturo, promocijo in turizem Kultprotur Gornja Radgona v domačem muzeju "Špital" pripravila nadvse zanimiv dogodek, kjer so vsi izmed številnih obiskovalcev od blizu in daleč, našli nekaj zase. Šlo je za 3. Knjižni sejem, kjer so na svoje prišli vsi, ki jim je pri srcu literatura, glasba, stripi in še kaj, kar sodi zraven.

Svojo prozo in poezijo sta predstavila priljubljena literarna ustvarjalca Breda Slavinec, nekoliko bolj resno, kjer je za glasbeno podlago skrbel Darko Horvat, in Dani Rajh, nekoliko bolj duhovito in zabavno. Z razstavo stripov se je predstavil znani domači karikaturist Damjan Sovec. Na ogled je bila tudi razstava rabljenih knjig, ki so jih obiskovalci lahko izmenjevali ali pa si ji kar odnesli domov.

Splošna ocena obiskovalcev je bila, da je šlo za pester in zanimiv večer, brez vstopnine, katerega je vodila Eva Žnidarič, po uradnem delu pa so organizatorji poskrbeli še za pogostitev, ki je še bolj teknila ob kitarski spremljavi domačega glasbenika Darka Horvata.



Več v Kultura in izobraževanje