Slovenski kulturni praznik obeležili tudi v obmejni občini Razkrižje

Slavnostni govornik je bil Jožef Horvat, ki je imel izrazito domoljubno naravnan govor

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. februar 2019 ob 15:35
Proslava ob kulturnem prazniku na Razkrižju

Proslava ob kulturnem prazniku na Razkrižju

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika v četrtek, 7. februarja, se je v razkriškem domu kulture zbralo kar lepo število ljudi, predvsem domačinov, ki so ob lepem kulturnem programu in odličnem govoru Prekmurca, dolgoletnega poslanca v Državnem zboru RS, ki velja za umirjenega in povezovalnega človeka, Jožefa Horvata, uživali v večeru, ki je minil v zares pravem kulturnem razpoloženju. Slavnostni govornik je imel izrazito domoljubno naravnan govor. Pokazal je veliko poznavanja razkriške zgodovine in prelomnih zgodovinskih dogodkov povezanih s temi kraji in ljudmi. Še posebej lepo je prisluhniti govorniku, ki svoj govor opravi z ljubeznijo in spoštovanjem do drugega kraja in njegovih ljudi.

Tisto, kar je bilo v kulturnem programu še posebej opaziti je, da se je za kulturo začela angažirati mlada generacija dijakov in študentov, povezanih v KUD Razkrižje, da je svoje h kulturnemu programu prispevala domača razkriška osnovna šola, angažiral se je tudi domači del učencev Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, odličen nastop je prispeval Dekliški pevski zbor Pole poje pod vodstvom mag. Dušana Preloga, program pa je bil zaključen z nastopom tamburašev iz sosednje in prijateljske Občine Štrigova, ki so občinstvo navdušili tudi s slovenskimi skladbami. Program je lepo povezoval dijak Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Timotej Pukšič.

Ob slovenskem kulturnem prazniku se je v prostorih Knjižnice in čitalnice Razkrižje, odprla tudi priložnostna razstava akademske slikarke in magistre umetnosti Katje Bednařik Sudec, katere korenine izvirajo iz naših krajev. Voden ogled razstave bo v sredo, 13.2.2019, ob 14. uri. Avtorica razstave bo na voljo do 16. ure.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje