Pri Romunu najdene naprave in pripomočki za tatvino novejših in cenovno dražjih vozil

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 30-letni državljan Romunije, iz Italije v smeri Madžarske potoval še z dvema neznanima storilcema, s katerima je v Italiji ukradel osebni avtomobil BMW X5 in Toyoto Prius

Prlekija-on.net, sreda, 13. februar 2019 ob 12:53
Zaseženi vozili

Zaseženi vozili

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so minulo nedeljo v dopoldanskem času med kontrolo cestnega prometa v Dolgi vasi ustavili in kontrolirali osebni avtomobil BMW coupe, moldavskih registrskih številk, katerega je vozil državljan Romunije. Pri kontroli vozila so policisti našli elektronske naprave in pripomočke, ki se uporabljajo za tatvino novejših in cenovno dražjih vozil.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 30-letni državljan Romunije, iz Italije v smeri Madžarske potoval še z dvema neznanima storilcema, s katerima je v Italiji ukradel osebni avtomobil BMW X5 in Toyoto Prius, z nameščenimi moldavskimi registrskimi tablicami. Ugotovitve kriminalistov so bile posredovane madžarskim varnostnim organom, ki so obe vozili v bližini meje z Romunijo ustavili in kontrolirali. Pri identifikacijskem postopku obeh vozil je bilo ugotovljeno, da je sta bili ukradeni v Italiji.

Kriminalisti so voznika, državljana Romunije s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Velike tatvine po 205. členu KZ-1 in kaznivega dejanja Izdelovanje in pridobivanje orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje po 306. členu KZ-1 privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Požar uničil gospodarsko poslopje

V torek, ob 3.24 uri so bili policisti obveščeni o požaru na lesenem gospodarskem poslopju v Bodoncih. Poslopje v velikosti približno 15 x 5 m je pogorelo v celoti. V času požara je bilo v notranjosti poslopja več kmetijskih strojev in orodja. Z ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Škode je za okrog 20.000 evrov.



Več v Črna kronika