Voznik v trčenju huje telesno poškodovan

Voznica je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila v voznika, poškodovane so bile štiri osebe, ena huje

Prlekija-on.net, petek, 15. februar 2019 ob 09:02
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 14. februarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 7:35 uri so bili na kraju prometne nesreče III. kategorije izven naselja Cvetkovci. Ogled kraja je opravila Postaja prometne policije Maribor. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila v voznika osebnega avtomobila. V prometni nesreč sta bila poškodovana oba voznika in oba sopotnika. Voznik osebnega avtomobila je zadobil hude telesne poškodbe, ostali trije pa lahke telesne poškodbe.

Iz PU Maribor so sporočili, da voznica osebnega avtomobila vozila po lokalni cesti iz smeri Cvetkovcev v smeri Podgorcev, izven naselja Podgorci. Ko je pripeljala do križišča z glavno cesto št. 2, se pri vključevanju v promet na prednostno cesto z vozilom ni zaustavila pri prometnem znaku ustavi in ni pustila mimo vseh vozil, ki so vozila po vozišču prednostne ceste. Z vožnjo je nadaljevala naravnost, čez prednostno vozišče glavne ceste. Posledica takšne vožnje je bila, da je zaprla pot vozniku osebnega vozila, kateri se je v tistem trenutku pripeljal pravilno po prednostni glavni cesti iz smeri Ormoža v smeri Ptuja. Voznik je s sprednjim čelnim delom vozila trčil v sprednjo desno bočno stran vozila voznice, ki ga je po trčenju odbilo v levo in je obstalo na desnem prometnem pasu desnega smernega vozišča glavne ceste obrnjeno v smeri Ptuja. Vozilo voznika je odbilo v desno in je ob desnem robu vozišča glavne ceste trčilo v drog prometnega znaka. V nesreči so bili voznica in potnik v njenem vozilu ter potnica v vozilu voznika lažje poškodovani, voznik vozila pa ja bil huje telesno poškodovan. Nastala je tudi premoženjska škoda, ki znaša po nestrokovni oceni okoli 10.000,00 €.

Zoper voznico osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja po 323/I členu Kazenskega zakonika.

Ob 15:15 uri so na lokalni cesti v naselju Vinski vrh kontrolirali voznika kolesa s pomožnim motorjem. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,37 mg/l), prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je vozil kolo s pomožnim motorjem po poteku veljavnosti registracije, zaradi česar mu je bila odvzeta registrska tablica, vozilo izključeno iz prometa, vozniku pa prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi navedenih kršitev, mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21.20 so v Obrežu prijeli državljana Alžirije, kateri je pred tem ilegalno vstopil v našo državo. Po opravljenem postopku so tujca odpeljali v azilni dom Ljubljana.

Ob 23.20 so v Jastrebcih obravnavali kaznivo dejanje »ogrožanje varnosti«. Glede na vsa zbrana obvestila in ukrepe, bodo zadevo ustrezno zaključili.



Več v Črna kronika