Voznik, ki je povzročil prometno nesrečo, vozil brez vozniškega dovoljenja in po poteku veljavnosti registracije

Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper kršitelja pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče

Prlekija-on.net, torek, 19. februar 2019 ob 08:28
Prometna nesreča se je zgodila v križišču v Ivanjkovcih

Prometna nesreča se je zgodila v križišču v Ivanjkovcih

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 18. februarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 8.15 so v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji prijeli dva tujca, državljana Sirije in Libije, katera sta ilegalno vstopila v našo državo. Po končanem postopku sta bila tujca odpeljana v azilni dom Ljubljana.

Ob 9.21 so bili obveščeni o dogodku v Šalovcih. Voznik osebnega avtomobila je trčil v kokoš in si poškodoval vozilo.

Ob 9.58 so bili napoteni na prometno nesrečo v Ivanjkovce. Ugotovljeno je bilo, da je povzročil prometno nesrečo voznik osebnega avtomobila, kateri ni upošteval varnostne razdalje in je trčil v zadnji del voznice osebnega avtomobila. Udeleženka je bila v nesreči lahko telesno poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Ptuj. Povzročitelj je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja in po poteku veljavnosti registracije. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper kršitelja pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 23.25 so bili obveščeni o motenju nočnega počitka v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju kršitelju izdala plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 23.40 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje in bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.



Več v Črna kronika