Romunoma zasegli več kot 140 kosov orodja za obdelavo lesa

Ker nista vedela pojasniti izvora strojev, so le-ti bili zaseženi, osumljenima pa odvzta prostost

Prlekija-on.net, četrtek, 21. februar 2019 ob 14:45
Zaseženo orodje

Zaseženo orodje

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v sredo, malo po 20. uri pri opravljanju nalog na pomurski avtocesti zaustavili in kontrolirali voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, 29-letnega državljana Romunije. Kot sopotnik se je v vozilu nahajal še 27-letni državljan Romunije. Ob izpolnjenih zakonskih pogojih je bila opravljena temeljita kontrola listin, vozila ter tovora v vozilu.

Pri kontroli tovornega dela vozila je bilo ugotovljeno, da tujca v vozilu prevažata čez 140 kosov strojev za obdelavo lesa znamke Festool. Stroji so bili novi in zapakirani. Tujca v postopku nista vedela pojasniti izvora predmetov, prav tako pa nista imela originalnih računov ali kake druge dokumentacije za prevoz strojev. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da predmeti izvirajo iz kaznivega dejanja v Italiji, kjer je bilo tekom noči iz 12. na 13. 2. 2019 vlomljeno v skladišče trgovine in odtujenih več strojev za obdelavo lesa znamke Festool, v skupni vrednosti okrog 60.000 evrov.

Električni stroji so bili zaseženi. Osumljenima pa je bila zaradi nadaljnjega postopka odvzeta prostost in bosta 22. 2. 2019, s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prikrivanja po 3. odstavku v zvezi s 1. odstavkom 217. člena KZ-1.



Več v Črna kronika