Na štajersko-prekmurskem derbiju delitev točk

Od 37. minute naprej je pri Mariboru igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja

Prlekija-on.net, sobota, 23. februar 2019 ob 19:131
Maribor - Mura

Maribor - Mura

Prva liga Telekom Slovenije se ponovno vrača, v soboto se je pričel spomladanski del. Na drugi tekmi sta se pomerili vodilno moštvo lige Maribor in Mura. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, večkrat je pri Muri dobro posredoval nekdanji vratar Maribora Matko Obradović.

Mariborčani so bili blizu zadetka v 18. minuti, ko je po predložku Amirja Derviševića z glavo streljal Saša Ivković, Obradović pa je mojstrsko posredoval. Vratar Mure je gol preprečil tudi v 42. minuti, ko je po natančnem predložku Verženca v mariborskem dresu Žana Kolmaniča, ki je v igro vstopil v 35. minuti namesto poškodovanega Mitje Vilerja, do udarca z glavo prišel Dino Hotić.

Svoje priložnosti je v prvem polčasu imela tudi Mura, ko je v 27. minuti strel Luke Šušnjara, Aleksander Rajčević žogo izbil z golove črte.

Drugi polčas je bolje začela Mura, ki je v 52. minuti povedla, ko je po odbitku žoge najvišji v skoku bil Rok Sirk, ki je žogo poslal v prečko, do odbitka je prišel Amadej Maroša in zadel z glavo.

Maribor je izenačil deset minut pozneje, ko je Dervišević izvedel prosti strel, do žoge je prišel Aleks Pihler, ki je preusmeril žogo, pred golom pa jo je sprejel Marcos Tavares ter izenačil. Počasen posnetek je sicer pokazal, da je bil Tavares najbrž v prepovedanem položaju.

Do konca se mreži nista več zatresli, tako da sta se tekmeca razšla z delitvijo točk.

Maribor - Mura 1:1 (0:0)
Tavares 62.; Maroša 52.

Maribor: Pirić, Viler (35./Kolmanić), Ivković, Rajčević, Klinar, Pihler (83./Vršić), Dervišević, Hotić, Mešanović, Tavares, Santos (76./Žugelj).

Mura: Obradović, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Lorbek, Kouter, Horvat (86./Bobičanec), Maroša (77./Ćerimagić), Šušnjara, Sirk (67./Karničnik).



Več v Šport