Pričenjajo se spomladanska opravila na vrtu: kako se jih najučinkovitejše lotiti?!

V petek bomo lahko tudi v živo brezplačno prisluhnili zelo koristnim nasvetom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. februar 2019 ob 08:07
Brigita Šušteršič in Lovro Vehovar

Brigita Šušteršič in Lovro Vehovar

Pomlad se hitro približuje in tako se tudi približuje čas za prva opravila na vrtu. Nekateri smo pridno sadili prva semena za vzgojo lastnih sadik, ki pa morajo še kakšen mesec, počakati na toplem. Večino plodovk presadimo na prosto, ko je možnost zmrzali mimo, to je nekje po 15. maju. Maj se zdi še kar daleč, vendar je vrt dobro ravno pravi čas pripraviti. Veliko lažje in hitrejše je delo, če se nanj pripravimo. Zato je pomembno, da najprej naredimo dober načrt. Še boljše pa je, če vse ideje zapišemo na papir.

Kmalu bomo lahko tudi v živo brezplačno prisluhnili zelo koristnim nasvetom Brigite Šušteršič, vrtnarke, predavateljice ter učiteljice naravnega in domačega življenja (s poudarkom na samooskrbnih vrtovih) ter Lovru Vehovarju, biologu, zeliščarju in permakultulnemu načrtovalcu. Vabljeni 1. marca, ob 17:00 uri v Večgeneracijski center Pomurja - enoto Ljutomer na Ormoški cesti 22.

Zakaj je načrtovanje tako pomembno? Na kaj vse moramo biti pozorni? Spoznali bomo kako sonaravno vzgojiti čim več hrane - zelenjave, zelišč za vse dni v letu. Skupaj bomo naredili načrt, se podali skozi različne načine načrtovanja vrtov. Lovro nas bo navdušil nad permakulturnimi vrtovi, ter za ljubitelje zelišč pokazal nekaj načinov izdelave zeliščnih gred, zeliščnih spiral, visokih gred in še kaj. Brigita pa bo izdala svoje skrivnosti, o načrtovanju in pridelavi zelenjave tudi na manjših površinah. Predavatelja sta pripravila tudi posebna uporabna darila za vse udeležence, ki nam bodo vsem v veliko pomoč pri pripravi in načrtovanju naših vrtov.

Poleg vsega znanja prejmete tudi posebno darilo, ki sta ga za vas združila Brigita in Lovro ter bo v pomoč pri pripravi in načrtu vašega vrta. Zraven pa bosta imela tudi knjige, ki vam lahko prav tako dobro služijo.

Se vidimo v petek ob 17:00 uri na Ormoški cesti 22, v Ljutomeru, na brezplačnem predavanju v izvedbi Brigite Šušteršič in Lovra Vehovarja v sodelovanju z društvom Zmorem domače.

Projekt Večgeneracijski center Pomurja podpira Evropska unija, Republika Slovenija in lokalne skupnosti.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje