Na občnem zboru medse sprejele pet novih članic

Za predsednico Društva podeželskih žena Gornja Radgona so ponovno izvolile Vesno Bratuša

Branko Košti, ponedeljek, 25. februar 2019 ob 16:48
Občni zbor Društva podeželskih žena Gornja Radgona

Občni zbor Društva podeželskih žena Gornja Radgona

V Gostilni Križan na Sp. Ščavnici so se na rednem občnem zboru zbrale članice Društva podeželskih žena Gornja Radgona. Na zboru, na katerem so pregledale delo društva v preteklem letu in si zadale naloge za prihodnje, so se jim pridružili tudi gostje: direktor KZ Radgona Danilo Rihtarič, podžupan občine Gornja Radgona David Roškar, predstavnik Zadružne zveze Slovenije Jože Bračko, podpredsednica Zveze kmetic Slovenije Manca Zlodej, svetovalka KGZ Murska Sobota, enota Gornja Radgona, Metka Marinič, predstavnice DPŽ Sv. Jurij ob Ščavnici in Društva kmetic Jakob, vodila pa ga je Anka Hamler.

Kot je bilo razbrati iz poročila o delu društva, ki ga je podala predsednica Vesna Bratuša, je društvo skozi leto izvedlo številne aktivnosti. Pripravile so razna predavanja in se udeleževale prireditev, ki so jih pripravljala sosednja sorodna društva. Tako so nastopale na prireditvi Kuhanje kisle žüpe pri Društvu Gospodinj Juršinci in zmagale, se predstavile na KŽS Agra v Gornji Radgoni, sodelovale na prikazu žetve na stari način na Stari gori, v juliju pa pripravile tradicionalno prireditev Dan žetve na Spodnji Ščavnici in druge dejavnosti. V zimskem času pa so pripravile tečaj ročnih del, na katerem si ženske izmenjujejo izkušnje pri izdelavi ročnih del. Članice pa so se udeležile tudi raznih tekmovanj v pripravi kmečkih dobrot, na katerih so prejela najprestižnejša priznanja. Njihove dobrote so bile deležne velikega zanimanja tudi na tradicionalnem Leopoldovem sejmu v Gornji Radgoni.

Kot je dejala predsednica, za uspešnim delovanjem stojijo pridne članice društva, katerim se je posebej zahvalila za njihovo pomoč pri izvedbi prireditev in sodelovanje na prireditvah. Ni pozabila pohvaliti pomoči KZ Radgona in njenega direktorja Danila Rihtariča, ki jim brezplačno nudi prostore za njihovo delovanje in jih tudi materialno podpira. Zahvalila se je tudi občini, ki jih prav tako materialno podpira in jih vabi na številne prireditve, kjer se predstavijo s svojimi kmečkimi dobrotami. Kot je dejala, bodo tudi v bodoče delovala s takim programom dela kot v preteklosti. Po njenem pa je največ vredno druženje in izmenjavanje izkušenj pri pripravi dobrot, s katerimi popestrijo razne prireditve v občini.

Volitve organov so bile hitro izvedene, saj je zbor potrdil dosedanje upravne organe in za predsednico ponovno potrdil Vesno Bratuša, ki je po izvolitvi dejala: »Trudila se bom, da bomo skupaj s članicami uspešno delovale, se družile in se imele rade
Zbor so pozdravili tudi gostje, ki so pohvalili delo društva in jim zaželeli uspešnega nadaljevanja njihovega dela. Ob koncu zbora so v društvo sprejele pet novih članic, tako da sedaj društvo šteje 170 članic.

Za veselo razpoloženje ob koncu zbora je poskrbel mladi harmonikar Nastja Kaučič.



Več v Kultura in izobraževanje