Tudi v Apaški dolini so kurenti preganjali zimo

Lep obisk na »Kurentovanju v Mahovcih«

Prlekija-on.net, sreda, 27. februar 2019 ob 08:27
Kurenti v Mahovcih

Kurenti v Mahovcih

Športno - turistično društvo (ŠTD) Mahovci je v sodelovanju z Vaškim odborom Mahovci organiziralo tradicionalno prireditev »Kurentovanje v Mahovcih«. Prireditev, ki je potekala na Športnem centru v Mahovcih, so tudi letos obiskali kurenti KUD Polanec iz Starš. V svojih vrstah imajo kurenti iz Starš tudi člana ŠTD Mahovci, Davida Habjaniča. Ob zelo lepem vendar vetrovnem in hladnem vremenu se je na Športnem centru v Mahovcih zbralo zelo veliko obiskovalcev, kateri so nestrpno pričakovali kurente, ki so se najprej ustavili na kmetiji Jančar, kjer so se okrepčali in pripravili za pohod po vasi. V spremstvu domačinov so se podali na športni center, kjer so jih pričakale množice, tako da so s skupnimi močmi nato odganjali zimo.

"Kurenti so nato obdarili z majhno pozornostjo, pripravili smo nekaj sladkega, za vse naše majhne obiskovalce - maske. Po tem težkem delu - kurenti so se zelo potrudili, da odženejo zimo iz naše vasi - smo za obiskovalce in kurente pripravili pogostitev s pustnimi krofi, langašem in za naše majhne in velike maske smo pekli tudi palačinke. Ob slovesu z našimi prijatelji kurenti smo se dogovorili, da se ponovno vidimo naslednje leto ob istem času na istem prostoru. Zato vsi prebivalci Apaške doline in tudi prebivalci drugih krajev lepo povabljeni v našo sredino v letu 2020, ko bomo zopet gostili naše prijatelje kurente", je povedala Andreja Fluher iz ŠTD Mahovci.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46