Ormožani v Ljutomeru na kolena spravili Celjane

Tokrat so na krilih glasnih navijačev in tudi s podporo kurentov premagali Celje

Prlekija-on.net, sreda, 27. februar 2019 ob 23:12
RK Jeruzalem Ormož

RK Jeruzalem Ormož

V 20. kolu Lige NLB sta se v sredo, 27. februarja, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pomerili ekipi RK Jeruzalem Ormož in RK Celje Pivovarna Laško. Ormožani so poskrbeli za veliko presenečenje ter premagali Celjane z 31:29. Ljutomer je tako očitno srečno mesto za Ormožane, ki so tu že dvakrat v preteklosti premagali tudi Gorenje Velenje ter lani dosegli največji uspeh v zgodovini kluba, tretje mesto v pokalenm tekmovanju. Tokrat so na krilih glasnih navijačev in tudi s podporo kurentov premagali Celje, kar je njihova sploh prva zmaga nad Celjani v ligi.

Tekmo so bolje pričeli Celjani, ki so v deveti minuti vodili za tri gole (4:7), a si večje prednosti niso uspeli priigrati. Ormožani, ki jim v tej sezoni v domači ligi ne gre najbolje, so izenačili v 16. minuti in nato še povedli (9:8). Ekipi sta se nato do konca prvega polčasa izmenjevali v vodstvu za en gol, ob polčasu pa je bil izid izenačen (17:17).

Podobno kot se je prvi polčas končal, se je drugi nadaljeval, z izmenjavami v vodstvu, kjer nobena ekipa ni vodila več kot za gol vse do 43. minute, ko so Celjani povedli za dva (23:25). A se Ormožani niso predali ter v 48. minuti povedli za gol, v 51. minuti pa je Bojan Čudič domače povedel v prednost dveh golov (28:26), prednosti pa do konca več niso izpustili iz rok. Celjani so v 59. minuti še znižali na 30:29, a je v 60. minuti zmago Vinarjev potrdil Čudič.

Čudič je bil na koncu tudi najboljši strelec z devetimi goli, pri Celjanih je šest golov dosegel Josip Šarac.

Ormožani so tako premagali Celjane, ki so v nedeljo bili konkurenčni zvezdniški ekipi PSG-ja v Ligi prvakov, sedaj pa se podajajo  na Dansko, kjer jih v nedeljo čaka nov obračun Lige prvakov proti Skjernu.

RK Jeruzalem Ormož - RK Celje Pivovarna Laško 31:29 (17:17)
Čudič 9, Mesarić 7, Žuran 6; Šarac 6, Kodrin in Marguč po 4.

RK Jeruzalem Ormož: Balent, Zemljič, Firšt-Šeruga, Šoštarič 1, Čudič 9 (2), Žuran 6, G. Hebar, M. Hebar 2, Šulek, Kocbek, Niedorfer, Kosi 5, Mesarić 7, Horvat 1, Ciglar, Škrinjar.

RK Celje Pivovarna Laško: Ferlin, Panjtar, Jurečič 2, Malus, Kljun, Razgor, Ovniček 3, Marguč 4 (3), Šarac 6, Nenadić 3, Accambray 2, Kodrin 4, Horžen 1, Makuc, Anić 4, Bećiri.

Sedemmetrovke: 2/2; 3/5.
Izključitve: 4 min; 2min.



Več v Šport