Karlu Kaučiču visoko priznanje Gasilske zveze Slovenije

Gasilci PGD Janžev Vrh spregovorili o svojem dosedanjim in prihodnjem delu

Prlekija-on.net, petek, 1. marec 2019 ob 08:01
Občni zbor PGD Janžev Vrh

Občni zbor PGD Janžev Vrh

V svojem gasilskem domu so gasilci in gasilke PGD Janžev Vrh, kjer jih je združenih okoli 90, opravili svoj 84. letni zbor, katerega se je udeležilo 50 članov PGD in gostje iz sosednjih društev. Zbora se je udeležil tudi župan občine Radenci, Roman Leljak, ki je takoj na začetku pozdravil vse prisotne in izpostavil pomen gasilstva za lokalno skupnost. Predsednik PGD Janžev Vrh Anton Belna pa je v svojem nagovoru izpostavil odlično delo in velik prispevek vseh gasilk in gasilcev k razvoju društva v letu 2018.

Po njegovem je današnja vzorna organiziranost in opremljenost društva rezultat vztrajnega, marljivega in požrtvovalnega dela v preteklih letih, še posebej v letu 2018. Poudaril je tudi, da pomeni biti gasilec, vedno pripravljen pomagati ob kakršnikoli nesreči, imeti veselje do dela pri gasilstvu, prosti čas nameniti izobraževanju in usposabljanju na vajah ter vzdrževanju opreme.

Gasilci in gasilke PGD Janžev Vrh gotovo ne bi bili tako uspešni pri svojem delu, če ne bi bili deležni visoke podpore okolja v katerem delujejo. V lanskem letu so gasilci sicer poskrbeli za gasilski dom in njegovo okolico. Od večjih, vidnejših del so lani uredili oziroma sanirali razpoko na zidu gasilskega doma ter položili asfalt pred samim domom. Tako so pridobili še nekaj več lepo urejenega prostora. Svoj govor je predsednik Belna zaključil z besedami: "Vsi skupaj se zavedamo, da če želimo premagovati vse ovire, moramo delati z roko v roki, ne glede kdo od kod prihaja, saj sta samo povezanost in organiziranost garant za naše kvalitetno delo, seveda vse za dobro naših krajanov. Želim si, da to plemenito delo in poslanstvo prostovoljne in humane gasilske organizacije tako uspešno nadaljujemo tudi v bodoče."

In ker so tovrstni zbori tudi priložnost za podelitev priznanj in pohval, so jih v PGD Janžev Vrh, tokrat prejeli številni gasilci. Poleg Karla Kaučiča, ki je prejel Gasilsko odlikovanje I. stopnje Gasilske zveze Slovenije (gre za eno najvišjih priznanj, ki jih podeljuje GZS op.p.), so priznanja prejeli še: Branko Mauko, za 10 let dela v PGD, Jožef Lušanc, dr. Srečko Šteiner in Alja Žinkovič - gasilsko priznanje II. stopnje; Marijan Lušanc - gasilsko priznanje III. stopnje; Zvonko Kaučič, Leon Žinkovič in Anton Belna - Bronasto značko Gasilske zveze Radenci. Pred koncem uradnega dela zbora in začetkom družabnega srečanja, je predsednik Anton Belna, za dobro delo podelil še posebne zahvale Marijanu Lušancu, Jožetu Lušancu in Francu Bratkoviču.



Več v Kultura in izobraževanje