V stanovanjski hiši v okolici Ormoža najden mrtev 62-letni moški

Policisti so v minulih dneh obravnavali tudi številna razgrajanje, prepire in nasilje v družini

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. marec 2019 ob 09:59
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V torek, 26. februarja, ob 14:26 uri se je na policijski postaji oglasil oškodovanec ter prijavil, da mu je neznani storilec na parkirišču v Ormožu poškodoval parkiran osebni avtomobil. Evidentirali so kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari po 220. členu KZ-1.

Ob 15:29 uri so bili obveščeni o travniškem požaru v Ormožu na ulici Za kolodvorom. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Ormož. Ob 19:15 uri so bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru.

V sredo, 27. februarja, ob 17.28 uri so v Ormožu obravnavali dogodek, kjer je oseba padla in se lahko telesno poškodovala. Pri ogledu kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda izključena. V tej zvezi bodo na Okrožno državno tožilstvo podali poročilo.

Ob 20.00 uri so v Pavlovcih opravili ogled požara, kjer je do sedaj iz neznanega vzroka zgorel jogi in 50 m2 metrov podrasti. Požar so pogasili gasilci PGD Hardek in Ormož. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo na Okrožno državno tožilstvo podali poročilo.

Ob 20.20 uri so na državni meji v Središču ob Dravi prijeli tujca, ki je ilegalno vstopil v R Slovenijo iz R Hrvaške. Tujec državljan Srbije je bil pridržan, izrečena mu je bila globa in bo vrnjen na hrvaško, hrvaškim varnostnim organom.

Ob 20.56 uri so v Sodincih obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica osebnega vozila trčila v mačko in si poškodovala vozilo. Po preverjanju okoliščin pogojev za udeležbo voznika in vozila v prometu smo od ogleda odstopili.

Dvema povzročiteljicama nesreč izdali plačilne naloge

V četrtek, 28. februarja, ob 7:59 uri so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti Miklavž pri Ormožu - Vinski Vrh, v kateri je bila sama udeležena voznica osebnega avtomobila in se pri tem lahko telesno poškodovala. Vzrok nesreče je bila nepravilna stran vožnje, zato je bil voznici izdan plačilni nalog.

Ob 9.30 uri so hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Srbije, kateri je dne 27.2.2019 v večernem času nedovoljeno prestopil državno mejo izven naselja Središče ob Dravi.

Ob 14:09 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti v Pavlovcih pred nadvozom iz smeri Ormoža. Udeležena sta bila dva osebna avtomobila. Vzrok prometne nesreče je bila neprilagojena hitrost. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Poškodovali 25 okroglih bal za seno

Ob 16:16 uri so bili obveščeni o poškodovanju 25 okroglih bal za seno na njivi v naselju Vodranci. Evidentirali so kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil, nato pa sledi ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 18:16 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije - dogodek, na regionalni cesti v naselju Libanja. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno, katera je s kraj pobegnila. Izdano ji je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 22.29 so bili obveščeni, da gori v kraju Dobrovščak. Ugotovljeno je bilo, da je iz neznanega vzroka zagorela suha trava ob gozdu. Materialna škoda ni nastala, požar pa so pogasili gasilci PGD Ivanjkovci in Hardek.

Ob 05.25 zjutraj so v Godenincih obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Vlomil v prostore, a ni ničesar odnesel

V petek, 1. marca, ob 14:30 uri so bili na kraju vloma v objekt na območju vasi Godeninci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v prostore, vendar pa iz objekta ni bilo nič odtujeno. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 15:35 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in ga poškodoval po levi strani ter s kraja odpeljal. Po zbranih obvestilih bodo dogodek ustrezno zaključili.

Ob 18.10 uri so bili obveščeni, da v naselju Senik občan kuri v naravnem okolju, kljub prepovedi oz. razglašeni veliki požarni ogroženosti. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

Ob 18:20 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Runeč. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19.32 uri so bili ponovno obveščeni o kurjenju v naravi, tokrat v Ormožu. Patrulja je na kraju neposredno zaznala kršitev Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju in kršitelju izdala plačilni nalog.

V stanovanjski hiši najden mrtev moški

V soboto, 2. marca, ob 8.30 so bili obveščeni, da je na cesti Bratonečice - Bresnica umazano vozišče. Policisti niso ugotovili kršitve in so zadevo zaključili z Uradnim zaznamkom.

Ob 12.40 so v Cvetkovcih zasegli kmetijski traktor, saj ga je lastnik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja bo podan Obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 13.26 so bili obveščeni, da je bil v stanovanjski hiši v okolici Ormoža, najden mrtev 62-letni moški. Ugotovljeno je bilo, da je umrl naravne smrti. Sledi poročilo na tožilstvo.

Ob 23:25 uri so intervenirali na območju naselja Velika Nedelja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so na parkirnem prostoru tri osebe napadle drugo osebo, pred prihodom patrulje na kraj pa so kršitelji zbežali s kraja. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper kršitelje ustrezno ukrepali.

Ob 3:08 je patrulja na Ptuju kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu, bo zoper kršitelja podan obdolžilni predelo na Okrajno sodišče na Ptuju.

Številni prepiri in razgrajanja

Ob 4:10 so intervenirali na območju naselja Sveti Tomaž. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je partner v pijanem stanju doma napadel izven zakonsko partnerico ter razbijal po stanovanju. Na kraju je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje in mu izrečena prepoved približevanja oškodovanki. Zaradi suma kaznivega dejanja Nasilja v družini, pa bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

V nedeljo, 3. marca, ob 9.49 so posredovali v Pušencih, kjer je moški pijan doma kršil javni red in mir in se kljub opozorilom policistov ni pomiril ter je s kršitvijo nadaljeval. Oseba je bila pridržana do streznitve, izdan pa je bil tudi plačilni nalog.

Ob 17.40 so posredovali v Koračicah, kjer sta se sprli dve ženski. Kršiteljici bo izdan plačilni nalog.

Ob 18.23 so posredovali v Žerovincih, kjer je bilo ugotovljeno, da gre za sum storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini. Eno osebo so pridržali, izrekli prepoved približevanja in bo zoper osumljenca podana Kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Ob 00.01 zjutraj so policisti PP Ormož v Središču ob Dravi opazili, da gori v gospodarskem poslopju oz. drvarnici. Takoj so bili preko RCO obveščeni gasilci, policist pa je že pred prihodom gasilcev z gasilnim aparatom iz službenega vozila, začel z gašenjem požara, nadalje pa so gašenje prevzeli gasilci PGD Obrež in Središče ob Dravi. Opravljen je bil ogled kraja požara, sledi poročilo na ODT.

Ob 6:44 so bili obveščeni, da sta v Podgorcih dve psa pokončala srno. Kršiteljici oz. lastnici psov, je bil izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika