Drevo padlo na vozilo in ukleščilo voznika

Gasilci so drevo razžagali in odstranili ter izvlekli poškodovanca iz vozila, ki so ga reševalci NMP Ptuj prepeljali v UKC Maribor

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. marec 2019 ob 18:58
Drevo je padlo na vozilo, foto: PGD Talum Kidričevo

Drevo je padlo na vozilo, foto: PGD Talum Kidričevo

V ponedeljek na vzhodu in jugu Slovenije ter v višjih legah piha močan jugozahodni veter, sunki po nižinah pa presegajo 70 km/h. Razglašen je tudi oranžni alarm, veter pa bo ponoči oslabel in ponehal. Veter je tako čez dan povzročal kar nekaj preglavic, ko se je podrlo več dreves, tudi posadka helikopterja, ki je posredovala v Sakušaku, se je morala spopadati z močnimi sunki vetra.

Ob 11.05 je v Rabelčji vasi na Ptuju zaradi močnega vetra na cesto padlo drevo. Delavci Javnih služb Ptuj so drevo razžagali, odstranili in počistili cestišče. Ob 13.14 je v Pleterjah, občina Kidričevo, močan veter na cesto podrl drevo. Gasilci PGD Talum so drevo razžagali in odstranili ter počistili cestišče.

Ob 15.23 je na cesti Kidričevo - Kungota, v občini Kidričevo padlo drevo na osebno vozilo in ukleščilo voznika. Gasilci PGD Talum Kidričevo so drevo razžagali in odstranili ter izvlekli poškodovanca iz vozila, ki so ga reševalci NMP Ptuj prepeljali v UKC Maribor. Iz PU Maribor so v torek sporočili več podrobnosti.

Ob 16.20 je na cesti Mačkovci - Vidonci v občini Puconci močan veder podrl drevo, o dogodku je bilo obveščeno komunalno podjetje.

Ob 16.21 je v kraju Gornja Radgona močan veter podrl drevo, o dogodku je bilo obveščeno komunalno podjetje.

Ob 16.32 je v naselju Selo v občini Moravske Toplice, močan veter nagnil drog telekomunikacijskega omrežja. Obveščen je bil vzdrževalec.

Ob 18.11 je v Pavlovskem Vrhu, občina Ormož, močan veter na cesto podrl telefonski drog. Gasilci PGD Ivanjkovci so podrti telefonski drog odstranili, katerega bodo zamenjale pristojne dežurne službe.



Več v Črna kronika