Mariborska Stara trta bo od letos tudi v občini in župniji Razkrižje

Trta bo pri razkriški cerkvi slavnostno posajena 19. maja, ko obhajajo Župnijski praznik, proščenje Sv. Janeza Nepomuka

Prlekija-on.net, sreda, 13. marec 2019 ob 18:49
40. rez Stare vinske trte

40. rez Stare vinske trte

V soboto. 9. marca, je na Lentu v Mariboru potekala že 40. rez Stare vinske trte. Iz Razkrižja so se dogodka udeležili župnik Župnije Razkrižje msgr. Franc Režonja, župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, dober vinogradnik in vitez vina Štefan Krampač, bodoči skrbnik vinske trte Jožef Senčar ter predstavniki Turistično narodopisnega društva Razkrižje, ki so na dogodku poskrbeli za promocijo Razkrižja.

Trta bo pri razkriški cerkvi slavnostno posajena 19. maja, ko obhajajo Župnijski praznik, proščenje Sv. Janeza Nepomuka.

Cepiče so tokrat prejeli tudi Občina Ravne na Koroškem, Kasaški klub Ljutomer, Društvo vinogradnikov Ribnica na Dolenjskem, hrvaško mesto Osijek, nacionalni park Inuyama na Japonskem, vinograd pri Stuttgartu v Nemčiji in Monošter na Madžarskem.

Na prireditvi, ki jo je pripravil Zavod za turizem Maribor-Pohorje, je gospodarjenje prevzel župan Maribora Saša Arsenovič, prisotne so bile tudi številne vinske kraljice, na čelu s slovensko vinsko kraljico, Meto Frangež.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje