Tovorno vozilo dvignili, za tovor pa potrebujejo večje dvigalo

Cesta Ptuj - Zavrč je bila zaprta za ves promet, saj so pristojne službe dvigovale prevrnjeno tovorno vozilo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. marec 2019 ob 15:01
Tovorno vozilo je končalo na brežini, foto: PP Gorišnica

Tovorno vozilo je končalo na brežini, foto: PP Gorišnica

V ponedeljek, okoli 11.35 se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti Ptuj - Zavrč, izven naselja Dolane oz. pri gradu Borl. Takrat je 43-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Mednarodnega mejnega prehoda Zavrč proti Ptuju. Izven naselja Dolane je vozil preblizu desnemu robu vozišča, zaradi tega zapeljal s ceste in se prevrnil na bok, na obrežje reke Drave. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Stekla je gasilska intervencija, saj so se gasilci trudili preprečiti iztekanje goriva iz rezervoarja vozila. Gasilci PGD Ptuj so iz tovornega vozila prečrpali okoli 500 litrov pogonskega goriva ter iztekle tekočine posuli z vpojnimi sredstvi, gasilci PGD Zavrč pa so oprali in počistili cestišče. Zaradi tega je bila cesta zaprta za ves tovorni promet. Promet je za smer Zavrč bil preusmerjen v Spuhlji, v nasprotni smeri pa v Zavrču. O zapori so bili obvesščeni tudi hrvaški varnostni organi.

Od 14.58 naprej je bila regionalna cesta Ptuj - Zavrč zaprta za ves promet, saj so pristojne službe pričele z dvigovanjem prevrnjenega vozila. Obvoz za osebna vozila je bil urejen na relaciji Dolane - Brezovec - Hrastovec - Goričak - Zavrč.

Tovor bodo dvignili v torek

Iz PU Maribor so nato še sporočili, da je od 18. ure naprej promet sprošen za ves promet. Pristojne službe so na cesto dvignile prevrnjeno vlečno in priklopno tovorno vozilo, zabojnik z naloženim tovorom pa bodo odstranili jutri, saj potrebujejo večje dvigalo.

V času zapore za tovorni promet so policisti zaznali štiri kršitve neupoštevanja postavljene prometne signalizacije v Spuhlji. Dvema voznikoma so izrekli globo, drugima dvema pa izdali plačilni nalog.



Več v Črna kronika