Programsko volilna konferenca Območnega združenja VVS Ljutomer

Združenje bo tudi v naslednjem mandatu vodil Alojz Filipič

Branko Košti, ponedeljek, 18. marec 2019 ob 20:021
Programsko volilna konferenca OZVVS Ljutomer

Programsko volilna konferenca OZVVS Ljutomer

Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza. Deluje v javnem interesu in združuje udeleženke in udeležence priprav na vojno ali vojne za Slovenijo, ki so ne glede na politična in svetovno nazorska prepričanja aktivno sodelovali v pripravah na vojno oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za obranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije v obdobju od 17. maja 1990 do 26. oktobra 1991. Veterani in veteranke iz občin Veržej, Križevci, Ljutomer in Razkrižje, ki se združujejo v Območnem združenju VVS Ljutomer, so v petek, 15. marca, opravili programsko-volilni občni zbor, na katerem so pregledali in ocenili delovanje v preteklem letu, sprejeli delovne usmeritve za leto 2019 ter opravili volitve vodstva in organov združenja.

Delovanje združenja v letu 2018, v katerem so praznovali tudi 20-letnico ZVVS, se je, kot že vrsto let, tesno prepletalo z delom Območnega združenja Slovenskih častnikov. Pri svojem delovanju, s katerim skrbijo za ohranjanje spominov na osamosvojitveno vojno ter prenašanje na mlajše rodove, skrbijo za spominska obeležja in domovinsko vzgojo, so povezujejo s policijskim veteranskim združenjem Sever za Pomurje, ZB za vrednote NOB, na čezmejnem območju pa z Udrugo dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske – ogranak Štrigova. Dobro pa sodelujejo tudi z občinami, saj se odzivajo na njihova povabila, pomagajo pri organizaciji občinskih proslav in slovesnosti, katerih se tudi udeležujejo, občine pa delno sofinancirajo njihovo delovanje.

Na občnem zboru so ljutomerske veterane pozdravili in pohvalili njihovo delovanje podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič, član predsedstva ZVVS Vlado Žgeč, v imenu sosednjih veteranskih združenj Gornja Radgona, Murska Sobota, Lendava in Ormož Ljubo Dražnik, podpredsednik PVD Sever za Pomurje Janez Vencelj, predsednik OZSČ Ljutomer Anton Kosi, podpredsednik ZB za vrednote NOB Ljutomer Jani Prajner in predsednik Društva generala Maistra Veržej Drago Fras.

Ker je potekel mandat dosedanjemu vodstvu združenja, so opravili volitve, s katerimi so potrdili nov mandat dosedanjemu predsedniku Alojzu Filipiču, novi podpredsednik je postal Janko Veršič, posle sekretarja bo tudi v bodoče opravljal Drago Klenar.



Več v Kultura in izobraževanje