Pripravili sprejem za Aniso Kelenc, ki se je vrnila iz Tanzanije

Tam se je pridružila skupini prostovoljcev v organizaciji za pomoč otrokom

Prlekija-on.net, sreda, 20. marec 2019 ob 18:03
Sprejem Anise Kelenc, foto: Sara Vinkovič

Sprejem Anise Kelenc, foto: Sara Vinkovič

Krajani Spodnjega Krapja so v torek, 19. marca, pripravili sprejem sovaščanki Anisi Kelenc, ki se je pred kratkim vrnila iz Tanzanije, kjer se je pridružila skupini prostovoljcev v organizaciji Sevenisim services and children support. Delovala je v kraju Arusho, ki se nahaja blizu jezera Manyara in nacionalnega parka Tarangire ter predstavlja vznožje gori Kilimandžaro. Anisa si je že v otroških letih želela, da bi odšla v Afriko in skrbela za pomoči potrebne otroke in to željo je v letošnjem januarju tudi uresničila.

Uvodoma je zbrane pozdravila Karmen Kelenc, mama Anise, ki je dejala, da je zelo ponosna, da se je hči odločila za prostovoljstvo in hkrati vesela, da se je spet vrnila domov. Anisa je zbranim z žarom v očeh pripovedovala o delu, ki ga je opravljala v Arushi. V mesecu septembru se podaja na novo pot, in sicer v Brazilijo, kjer bo kot prostovoljka poučevala slovenščino. Sprejema sta se udeležili tudi mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer in Saša Polajnar, predsednica Krajevne skupnosti Cven.

Anisa nam je ob tem povedala, da se še enkrat zahvaljuje vsem za zbrane šolske potrebščine, ki jih je vzela s sabo na pot in tam z njimi razveselila otroke, že v kratkem pa bo organiziran tudi dobrodelni kulturni dogodek, katerega namen bo zbiranje denarja za gradnjo šole in vas že sedaj vljudno vabi na dogodek.



Več v Kultura in izobraževanje