Folklorna skupina KD Cven se je predstavila s »Plesi od tü pa tan«

Letos so se na folklornem večeru predstavili s spleti: Tüdi brez moških nan ide, Primorski plesi in Perice

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. marec 2019 ob 07:52
Plesi od tü pa tan

Plesi od tü pa tan

S "Plesi od tü pa tan" se je tudi letos na Cvenu, v Zadružnem domu predstavila Folklorna skupina KD Cven. Letos so se na folklornem večeru predstavili s spleti: Tüdi brez moških nan ide, Primorski plesi in Perice, katerih avtorja odrske postavitve sta Mateja Topolinjak in David Kavaš, na glasbilih pa so jih spremljali: Marjan Rozmanič - harmonika, Mato Žunič - kontrabas, Niko Mladenovič - klarinet in Ana Vegič - violina.

Na odru pa so se kot gosti predstavili: Mlajša in starejša otroška folklorna skupina Cvečki (OŠIC Ljutomer POŠ Cven); mlajši s spletom "Dekle razposajeno" starejši pa s spletom "Veseli pastir. Vvodja in avtor odrske postavitve obeh skupin je Tanja Trstenjak, na harmoniki jih je spremljal Jan Fekonja.

Zaplesali so še eni domačini in sicer Starejša folklorna skupina KD Cven s spletom "Kosci". vodja in avtor odrske postavitve je Mateja Topolinjak.

Z ljudskimi glasbili so na oder stopili še Veseli Prleki DU Križevci z vodjem Marjanom Rozmaničem, prekmurske plese pa so obiskovalcem predstavili folkorniki iz folklornega društva Pozvačin Bistrica.

S svojimi fotografijami je prostore Zadružnega doma popestrila Sara Vinkovič.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje