Želeli bi nekoga zaposliti preko javnih del

Letni zbor TD Sv. Jurij ob Ščavnici potrdil dobro delo, toda...

Prlekija-on.net, torek, 26. marec 2019 ob 09:04
Letni zbor TD Sv. Jurij ob Ščavnici

Letni zbor TD Sv. Jurij ob Ščavnici

V prostorih Turističnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, v starem šolskem poslopju na Stari Gori, je potekal redni letni zbor na katerem so se zbrali članice in člani društva ter gostje, med njimi tudi župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana, ter predstavniki društev, ki sodelujejo s TD Sv. Jurij ob Ščavnici, med drugimi tudi predsednik KD za zaščito naravne in kulturne dediščine Sv. Jurij ob Ščavnici Franci Čuš. Vsi prisotni so na zboru, ki ga je vodil Branko Gerlica, prisluhnili predsedniku društva Janezu Miru, ki je poročal o delovanju društva v minulem obdobju in nalogah za tekoče leto. Kot je dejal, je bilo delovanje društva nekoliko okrnjeno, saj niso uspeli pridobiti delavca preko javnih del, ki bi skrbel za vodenje turistične dejavnosti v društvu. Pri tem sta jim bila v veliko pomoč Edi Sedmak in Boris Kovačič, ki sta sprejemala najavljene goste.

So pa zadovoljni, da so v mesecu juliju lani v kletnih prostorih šole odprli Turistično promocijski center, ki pa še ni zaživel, kot je bilo zamišljeno ob načrtovanju te turistično promocijske pridobitve. Društvo je skozi leto realiziralo tradicionalne prireditve, kot so: Kučenje jabolk, Martinovanje, Miklavževanje pri cerkvi v središču Sv. Jurija ob Ščavnici in Božični večer na Stari Gori. Po mnenju predsednika Mira pa so te prireditve, ki terjajo kar nekaj napora in sodelovanje z drugimi društvi v občini. Poročilo je zaključil z razmišljanjem o novem vodstvu društva, ki ga bodo volili na prihodnjem volilnem zboru prihodnje leto. Menil je, da treba »vajeti« društva prevzeti nekdo, ki bo prinesel nov zagon v društvu, z novimi idejami, prijemi, vizijo in željami. Ob koncu se je zahvalil vsem, ki so s svojim delovanjem pripomogli k delu, obstoju in blaginji društva v preteklem letu.

Zbor so pozdravili tudi gostje, med njimi župan Anton Slana, ki se je društvu zahvalil za njihovo delo in jim zaželel uspešno delo tudi v prihodnje. Ob koncu zbora je predsednik društva Janez Mir najstarejši članici in ustanoviteljici društva, 90-letni Mariji Simonič, podelil zahvalno listino in se zahvalil za njeno dolgoletno vodenje in delovanje v društvu.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Kultura in izobraževanje