Kar 400 se jih je spopadlo z odpadom v naravi

Med čistilno akcijo v občini Benedikt so iz okolja pobrali skoraj 10 kubikov odpadkov

Prlekija-on.net, torek, 26. marec 2019 ob 19:52
Čistilna akcija v Benediktu

Čistilna akcija v Benediktu

Podobno kot vsako leto, so tudi to pomlad v občini Benedikt v Slovenskih goricah pripravili tradicionalno veliko spomladansko čistilno akcijo. Čeprav vedno odstranijo ves odpad in smeti, je v tej občini, katero na polovico seka zelo tranzitna magistralna cesta Gornja Radgona - Maribor, in zato ne preseneča, predvsem v obcestnih jarkih in gozdičkih vedno veliko različnih odpadkov, predvsem pločevink, plastenk ter tudi druge plastike, papirja ipd. "Čez zimo se je v obcestnih jarkih, robovih gozdov in travnikov, v gozdovih, ob sprehajalnih poteh nabralo veliko odpadkov, ki ne sodijo v naravo. In ker našim občanom ni vseeno kakšen je naš kraj, naša narava, naše sprehajalne poti, gozdovi..., se jih je veliko pridružilo na spomladanski čistilni akciji, ki smo jo poimenovali: Očistimo svoj kraj 2019", nam je povedal benediški župan Milan Repič, ki je izjemno zadovoljen z udeležbo na akciji in tudi s tem, da so iz narave in okolja odstranili skoraj deset kubičnih metrov različnih odpadkov. Vsekakor bi jih bilo še več, če že pred akcijo ne bi organizirali odvoza kosovnih odpadkov iz gospodinjstev.

Tokratno akcijo so poleg občine, organizirali še Lovska družina Benedikt (starešina: Vinko Kramberger), KO Rdečega križa Benedikt (predsednica Sabina Huber) in Osnovna šola Benedikt (ravnatelj: Aljoša Bradač). In prav zaradi sodelovanja učencev in učiteljev domače šole, saj je ta dan bil planiran kot naravoslovni dan za zaposlene in učence, je bila udeležba tako visoka, z najmanj 400 udeleženci, med temi seveda tudi veliko odraslih. Akcijo je podprlo tudi podjetje Saubermacher Slovenija, ki je pripeljalo veliki kontejner ter vreče za odpadke, na koncu pa zbrani odpad tudi odpeljali na odlagališče... Sicer pa so se po končani akciji udeleženci, podobno kot pred pričetkom, zbrali na zbirnih mestih po celotni benediški občini, kjer so jim organizatorji priskrbeli za prigrizek, napitke in druženje.

Foto: Igor BartonKomentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Narava

Luna skozi oblake vidna kot obraz

Na večernem nebu se je prikazal obraz

petek, 11. oktober 2019 ob 20:18
Podrto drevo v Ljutomeru

Gasilci odstranjevali drevesa

petek, 11. oktober 2019 ob 19:13
Jožica in Bojan sta upravičeno ponosna na svojo jedilno bučo, foto: Ludvik Kramberger

Jožici in Bojanu je zrasla jedilna buča velikanka

torek, 8. oktober 2019 ob 08:27