Današnja seja ne bo sklepčna, večina svetnikov je zadržanih

12 svetnikov oz. svetnic iz strank SD, SMC, DeSUS, SDS, SLS, NSi in LMŠ se seje ne more udeležiti, zato so se opravičili

Prlekija-on.net, sreda, 27. marec 2019 ob 09:231
Občinski svet Občine Ljutomer

Občinski svet Občine Ljutomer

V sredo, 27. marca, ob 13. uri, je sklicana 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri bi svetniki in svetnice med drugim morali obravnavati tudi Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019 - dopolnjen predlog. A seja, če bo, ne bo sklepčna, saj se je 12 svetnikov iz strank SD, SMC, DeSUS, SDS, SLS, NSi in LMŠ opravičilo in jih na sejo torej ne bo. Razlog za to je, ker naj bi jih bila večina zadržanih, kot so navedli v sporočilu, ki so ga naslovili na županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba in tudi na nas ter ga objavljamo spodaj.


Spoštovana županja!

Zato, ker nas je večina svetnikov zadržanih, smo na Vas že naslovili prošnjo, da sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer, sklicano za 27.03.2019 ob 13.00 uri, prestavite na kasnejši termin.

Našo prošnjo ste zavrnili.

Prav zaradi tega, ker gre za zelo pomembno temo (proračun je vendarle osrednji dokument občine), ki vpliva na razvoj občine in na življenje njenih občank in občanov, smo prepričani, da bi moral Občinski svet Občine Ljutomer o proračunu odločati v polni sestavi.

Ker se seje, sklicane za 27.03.2019 ne moremo udeležiti, opravičujemo svoj izostanek.

Hkrati Vas še enkrat vljudno prosimo, da sej ne sklicujete v skrajnem roku (še posebej ne proračunskih) in ne pred 16.00 uro, saj smo svetniki v delovnih razmerjih.

V upanju, da boste v bodoče upoštevali naš predlog, Vas lepo pozdravljamo!

Spodaj podpisani svetniki in svetnice Občinskega sveta Občine Ljutomer

Ciril Magdič, Franjo Karlovčec, Dejan Karba, Matevž Kaučič, Dejan Kaučič, Sara Karba, Slavica Sunčič, Srečko Žižek, Marta Mihorič, Tomislav Nemec, Mira Rebernik Žižek, Maksimiljan Gošnjak



Več v Politika