V Lendavo prihaja zvezda - legenda tamburaške glasbe

Gledališko koncertna dvorana Lendava gosti legendo tamburaške glasbe Zvonka Bogdana

Prlekija-on.net, sreda, 27. marec 2019 ob 10:05
Zvonko Bogdan

Zvonko Bogdan

Gotovo so redki Slovenke in Slovenci, srednjih in nekoliko starejših let, ki še niso slišali za tamburaško zvezdo - srbsko legendo iz Vojvodine, Zvonka Bogdana. Ne le zaradi glasbe temveč ga mnogi poznajo tudi kot odličnega vinogradnika in kletarja, saj mnogi izletniki iz Slovenije, med obiskom Srbije, zlasti Vojvodine obvezno obišče tudi Salaš in Vinarijo Zvonka Bogdana na Paliću pri Subotici. »Zvezda tamburaške glasbe, ki ne igra tamburice in vinar, ki ne pije vina,« mnogi opisujejo legendarnega izvajalca tamburaških pesmi Zvonka Bogdana, ki kljub zrelim (77) letom še vedno sija v polnem sijaju. Zato niti ne preseneča, ko nekateri pravijo Zvonku Bogdanu balkanski Frank Sinatra, nekateri pa celo menijo, da je Frank Sinatra ameriški Zvonko Bogdan.

Vse to krasi enega in edinega Zvonko Bogdana, ki bo s tamburaši iz Novega Sada, ki po mnogih letih spet prihaja na skrajni severovzhod države in sploh v Slovenijo. V soboto, 30. marca 2019 ob 19. uri bo namreč nastopil v »lendavski lepotici« - Gledališko koncertni dvorani Lendava. Na koncertu za vse nostalgike bo nastopila še Citrarska skupina Új Muravidék. Program bo na stičišču Slovenije, Hrvaške in Madžarske povezoval »prekmurski poliglot« Geza Farkaš, znan pod sloganom »Geza se zeza«, ki ga z Zvonkom Bogdanom povezujejo podobni interesi, to je vinogradništvo oz. vinarstvo.

Kot obljubljajo prireditelji nepozabnega koncerta, na prireditvi številnih daril za obiskovalce, bo poskrbljeno tudi za pijačo dobrodošlice, uro pred koncertom, ki se bo začel ob 19. uri. Vsak obiskovalec bo prejel tudi glasbeno zgoščenko. Omejeno število vstopnic po ceni 19 evrov za gala večer z legendarnim Zvonkom Bogdanom si zainteresirani lahko zagotovijo na prodajnih mestih: blagajna gledališke in koncertne dvorane v Lendavi in Geza Pubu v Beltincih. Na dan koncerta bo cena vstopnice 23 evrov, v kolikor koncert zaradi velikega zanimanja ne bo že prej razprodan, kar je najbolj verjetno.



Več v Družabno