Prometno nesrečo na avtocesti povzročil pijan 23-letnik

V prometni nesreči so bili udeleženi trije osebni avtomobili, tri osebe pa so utrpele lahke telesne poškodbe

Prlekija-on.net, sobota, 30. marec 2019 ob 11:46
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V petek smo že poročali o prometni nesreči na avtocesti Maribor - Lenart v smeri Murske Sobote, zaradi česar je bila avtocesta zaprta, nastajale pa so kolone daljše od 4 km. Iz PU Maribor so sporočili, da se je ob 17.06 na avtocesti A5 iz smeri Maribora v smeri Murske Sobote, izven naselja Močna, zgodila prometna nesreča II. kategorije.

Prometno nesrečo je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 23-letni voznik osebnega avta doma iz okolice Lenarta. V prometni nesreči so bili udeleženi trije osebni avtomobili, tri osebe pa so utrpele lahke telesne poškodbe. Zaradi reševanja prometne nesreče in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta v smeri Murske Sobote zaprta za ves promet do 21.30.

V postopku so policisti Postaje prometne policije Maribor ugotovili, da je voznik povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom je pokazal 0,71 mg/l izdihanega zraka.

Policisti bodo zoper povzročitelja spisali kazensko ovadbo.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika