Veržej po preobratu slavil na prleškem derbiju

V Ljutomeru sta se pomerila Ljutomer in Veržej, tokrat so slavili slednji

Prlekija-on.net, nedelja, 31. marec 2019 ob 09:02
Avto Rajh Ljutomer - NK Veržej

Avto Rajh Ljutomer - NK Veržej

V soboto, 30. marca, sta se v Ljutomeru, v 18. krogu 3. SNL - vzhod, pomerila Avto Rajh Ljutomer in NK Veržej. V prvem polčasu okoli 250 gledalcev ni videli zadetkov, so pa videli rdeči karton in dve zgrešeni enajstmetrovki. V 12. minuti je pri domačih bil izključen Tomaž Kramar, gostje pa so dobili priložnost, da povedejo iz najstrožje kazni, a je kapetan Marko Ilić žogo poslal visoko čez gol.

Veliko priložnost za gol so v prvem polčasu imeli tudi domači, ko so v 38. minuti prav tako imeli strel iz najstrožje kazni zaradi prekrška v kazenskem prostoru. A je strel Alenu Brumnu, gostujoči vratar Benjamin Grubić ubranil.

V drugem polčasu pa so nato gledalci videli tri gole in preobrat. Domače je v vodstvo popeljal Tilen Nemec v 53. minuti, nato pa so gosje izkoristili številčno premoč. Najprej je Mićo Lugonjič izenačil v 66. minuti, končni izid pa je v 86. minuti postavil Admir Đono. Veržeju je tako pripadel prleški derbi in "prestižna zmaga" s čimer so se po nepopolnem krogu povzpeli na 4. mesto, Ljutomer pa ostaja na drugem.

Avto Rajh Ljutomer - NK Veržej 1:2 (0:0)
250; Nemec T. 53; Lugonjić 66., Đono 86.
RK: Kramar 12.

Avto Rajh Ljutomer: Uroš Mlinarič, Tilen Nemec (80./Niko Kardinar), Tomaž Kramar, Mario Skuhala, Gašper Semenič, Luka Nemec (41./Primož Mlinarič), Primož Munda, Alen Brumen, Tomaž Markovič, Tilen Semenič, Primož Panič (72./Dejan Kociper). Trener: Boštjan Zemljič.

NK Veržej: Benjamin Grubić, Renaldo Vidovič (68./Lukas Magdič), Filip Vinter, Mićo Lugonjić, Andraž Sorko (88./Patrik Žekš), Karel Šalamun, Admir Đono, Dejan Marčeta, Luka Madon, Marko Ilić, Mitja Lovenjak (81./Aljaž Hanžel). Trener: Mitja Erniša.



Več v Šport