V Ljutomeru 25. ocenili vina

Po mednarodni lestvici do 20 pozitivnih točk so 84 vzorcev ocenili priznani enologi Cvetka Sakelšek, Barbika Žunič, Mihael Kuhar, Ernest Novak in Slavko Žalar

Prlekija-on.net, torek, 2. april 2019 ob 19:41
25. ocenjevanje vina v Ljutomeru

25. ocenjevanje vina v Ljutomeru

V županatu Mestne hiše v Ljutomeru je v petek, 29. marca, potekalo 25. ocenjevanje vina, ki ga je pripravilo Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer. V društvenih prostorih so zbirali vzorce vina, po mednarodni lestvici do 20 pozitivnih točk pa so 84 vzorcev ocenili priznani enologi Cvetka Sakelšek, Barbika Žunič, Mihael Kuhar, Ernest Novak in Slavko Žalar. Pridružila sta se jim tudi podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič in ljutomerska vinska kraljica Tjaša Kovačič, ki sta se tudi sama poizkušala v ocenjevanju vzorcev.

Prve tri najvišje ocenjene vzorce (mirnega) vina sorte Šipon, deklarirane kot »suho«, ki so jih pridelali vinogradniki, registrirani v Občini Ljutomer in so izpolnjevali ustrezne pogoje za prodajo, bo Občina Ljutomer v določenih količinah odkupila v protokolarne namene in jih opremila z nalepko »Protokolarno vino Občine Ljutomer v letu 2019«.

Vsi rezulati so spodaj.



Več v Kultura in izobraževanje