Predstavili premierni veliki dogodek destinacije Jeruzalem Slovenija

Prireditev Vikend Odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija, bo potekal 12., 13. in 14. aprila

Prlekija-on.net, sreda, 3. april 2019 ob 15:46
Novinarska konferenca, foto: KTV Ormož

Novinarska konferenca, foto: KTV Ormož

V torek, 2. aprila, so v rdeči dvorani Gradu Ormož, pripravili tiskovno konferenco, na kateri so predstavili premierni veliki dogodek destinacije Jeruzalem Slovenija - to je prvi Vikend Odprtih vrat, ki bo od 12.4. do 14.4.2019. Hkrati je bilo to tudi naznanilo Dnevov Odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija, ki se bodo odvijali vse od aprila, pa do konca oktobra leta 2019.

Destinacijo Jeruzalem Slovenija so pogumno začrtale tri prleške občine - Ormož, Sv.Tomaž in Središče ob Dravi in prvič v zgodovini enotno odpirajo svoja vrata. Vsi trije prisotni župani, Mirko Cvetko - občina Sveti Tomaž, Jurij Borko - občina Središče ob Dravi ter Danijel Vrbnjak - občina Ormož, kot tudi direktorica Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport občine Ormož Andreja Brglez so zelo veseli, da so se vse tri občine končno združile v enoto - destinacijo Jeruzalem Slovenija, kjer želijo, da v te kraje pride čimveč ljudi iz različnih koncev Slovenije kot tudi iz tujine. Kot je bilo povedano, skupno verjamejo, da jim bo odlično v dobri kulinariki, vinu, rokodelstvu ter v prijetnem vzdušju naših ljudi. "S trdim trudom in interesom po uspehu lahko združeni veliko dosežemo. Hkrati pa si želimo, da bi se v to zgodbo vključilo čimveč ponudnikov, da bi s časom zrasli in postali še veliko bolj pestri v dogajanju in sami ponudbi. Goste, ki bodo obiskali naše kraje v destinaciji Jeruzalem Slovenija ne bomo obravnavali kot množične turiste, temveč kot posameznike, ki znajo ter si želijo uživati v naravi, v svojem miru, predvsem pa v odlični kulinariki, vinu in družbi naših dobrih ljudi".

Vikend Odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija

Organizirajo prireditev Vikend Odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija, ki bo 12., 13. in 14. aprila, torej en teden pred velikonočnimi prazniki, kar pa bo le začetek vsega kar pripravljajo skozi celotno leto 2019.

Več kot 50 ponudnikov, od najmanjših do največjih, bo predstavilo svojo ponudbo in z gosti delilo tradicijo, zgodovino, del svojega življenja ter košček srca in prleške duše. Pridružujejo se jim tudi ponudniki iz sosednjih občin, kar jih zelo veseli. Svojo odličnost nekateri še posebno potrjujejo s pridelki in izdelki, ki so pridobili pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

Želijo navdušiti vse generacije in pletejo zgodbe, ki so privlačne vse dni v letu.

Danes se vse več popotnikov izogiba množičnosti mest in išče skrite kotičke sredi narave. V osrčju slovenskih in ljutomersko-ormoških goric, kot tudi ob skrivnostni in življenja polni reki Dravi, so se svojih novih priložnosti in prednosti v razvoju turizma začeli bolj zavedati. Oblikovali so privlačno podobo destinacije Jeruzalem Slovenija, povezali ponudnike in začeli promovirati to, kar nas od nekdaj odlikuje: čudovite vinorodne kraje s krasnimi vedutami in čudovitimi sončnimi zahodi, z odličnimi vini za vse okuse sveta, tradicijo in bogato dediščino, lepo urejene kraje in poti, ki so kot ustvarjene za kolesarje in popotnike (celo romarska pot sv. Jakoba poteka skozi Ormož), pristno prleško kulinariko in s humorjem obarvani prleški temperament. Najbolj zanimiva in obiskana turistična pot je prav vinska cesta, kjer se kot čarobna veduta postavlja prav Jeruzalem. Na njej lahko obiščete številne vinarje in okusite različna vina, med njimi ima poseben ugled tradicionalna in udomačena sorta šipon.

Ko se k temu pridružijo še oba gradova - Velika Nedelja in Ormož, Naravni rezervat Ormoške lagune, ki je gnezdišče tisočim in tisočim ptic ter rokavi stare struge reke Drave, ki so kot ustvarjeni za čolnarjenje in konjeništvo, je kot na dlani, da gre za doživetja, ki te ne pustijo hladnega.

Pred časom so tudi že predstavili videoposnetke za promocijo destinacije Jeruzalem Slovenija.

Več o samem dogodku najdete tukaj.



Več v Kultura in izobraževanje