Obeležili 15 let Društva za osteoporozo Ljutomer

Društvo, ki svoje člane seznanja s to tiho, nebolečo boleznijo, ki pride počasi, a vztrajno najeda okostje, danes šteje 350 članov in članic

Prlekija-on.net, nedelja, 7. april 2019 ob 17:48
15 let Društva za osteoporozo Ljutomer

15 let Društva za osteoporozo Ljutomer

V soboto, 6. aprila, so v Ljutomeru v Domu kulture, obeležili 15 let Društva za osteoporozo Ljutomer, ki je nastalo 30. marca 2004. Jubilej so obeležili z večerom ob glasbi, petju in druženju članov in članic društva. Društvo, ki svoje člane seznanja s to tiho, nebolečo boleznijo, ki pride počasi, a vztrajno najeda okostje, danes šteje 350 članov in članic.

V društvu vsa ta leta članom nudijo izobraževanja, predavanja, ultrazvočne meritve, rekreacijo, druženja ob plesu, potovanja, ... Vsem je dostopna tudi strokovna literatura, ki jo prejemajo od slovenske zveze, katere člani so in v njej aktivno sodelujejo.

Na prireditvi je vse zbrane nagovorila predsednica društva Vlasta Markovič, ki se je zahvalila vsem, ki so jim v teh letih stali ob strani ter med drugim povedala, da so vsa ta leta "tlakovali pot z željo, da bi naše delo potekalo brez večjih ovir in seveda lahko potrdim, da nam je uspelo, saj se je iz leta v leto povečevalo število članov in danes nas je skupaj 350. S svojimi idejami, pozitivno energijo in prijateljskim odnosom smo zgradili društvo, ki je ponos vseh nas in širše skupnosti, saj naše delo temelji na humanosti in prostovoljnem delu."

Spregovoril je tudi podžupan Niko Miholič, ki se je društvu zahvalil za aktivno delovanje na področju ozaveščanja članov o tej bolezni ter predsednici v imenu Občine Ljutomer izročil zahvalo. Ob tej priložnosti se je dotaknil še nasploh problematike starejših v naši državi in mizernih pokojnin.

Prireditve se je udeležila predsednica Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, Duša Hlade Zore, ki se je ob tem prav tako zahvalila društvu in predsednici za njeno udejstvovanje in med drugim dejala, da je ponosna in zadovoljna, da društvo tako uspešno usklajuje svoje aktivnosti ter na svoje člane prenaša sporočilo, da je zdravje naše največje bogastvo. Izpostavila še je znanje, strokovnost, disciplino, dobro voljo, veliko energije, odnos do sočloveka, ki so veliko doprinesli k uspehu in delovanju društva.

Ob koncu so spregovorile še gostje, predsednice sorodnih društev iz Ormoža, Radencev in Murske Sobote.

V kulturnem programu so nastopili Matilda Slavič, mlada harmonikarja Julija in Tadej Ozmec, mladi folklorniki, Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer in Mišo Kontrec.

Sledila še je pogostitev ob jedači in pijači Turistične kmetije Frank-Ozmec.



Več v Kultura in izobraževanje