Uspehi ljutomerskih debaterjev

Iz ljutomerske gimnazije prihaja državni prvak - Timotej Pukšič

Prlekija-on.net, nedelja, 7. april 2019 ob 19:47
Ljutomerski debaterji v Ljubljani

Ljutomerski debaterji v Ljubljani

Preteklo soboto so debaterji iz cele Slovenije zaključili debatno sezono z državnim prvenstvom na Gimnaziji Ledina v Ljubljani. Prvenstva so se udeležile tudi štiri ekipe iz GFML. Iz ljutomerske gimnazije prihaja najboljši govorec turnirja - Timotej Pukšič.

Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer so zastopali Lotmerk A (Vanja Vogrinec, Urška Filipič, Mia Hozjan) Lotmerk B (Timotej Pukšič, Lina Horvat, Ajda Kuhar), Lotmerk Tangaryen (Jan Dlouhy, Martin Norčič, Teja Sapač) in Lotmerk Stark (Lara Bohar, Domen Bogdan, Ana Dresler). Med sodniki so bile profesorica in mentorica debate, Liana Miholič ter bivše debaterke in gimnazijke, Helena Beznec, Betka Perc in Lora Gržin. Proti številčni konkurenci so v 3 krogih debatirali na trditev: Za zaščito turističnih krajev in znamenitosti bi morali uvesti turistične kvote. Trditev, ki so jo izvedeli šele eno uro pred samo debato se je glasila: Zagovorniki boja proti klimatskim spremembam bi morali sprejeti odločitev, da ne bodo imeli otrok.

Z razglasitvami je Timotej Pukšič postal državni prvak. Odličen uspeh je uspel tudi Meti Štuhec, ki se je prav tako uvrstila med 10 najboljših govorcev turnirja in zasedla 8. mesto.

V veliki finale sta se uvrstili ekipa iz Maribora in Bežigrada, kjer je ekipno zmago slavila slednja. Ekipa Lotmerk B je prejela priznanje za odlično 5. mesto.



Več v Kultura in izobraževanje