Po potrjenem začasnem financiranju, naj bi izostale plače bile nakazane do konca tedna

Svetnice in svetniki niso sprejeli predlaganega proračuna, potrdili pa so sklep o podaljšanju začasnega financiranja občine do konca junija

Prlekija-on.net, torek, 9. april 2019 ob 12:50
3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Kot smo poročali že v ponedeljek, na 3. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki je bila ponovno sklicana, svetnice in svetniki niso sprejeli predlaganega proračuna, potrdili pa so sklep o podaljšanju začasnega financiranja občine do konca junija. S tem bodo vsaj izostale plače, ki jih niso prejeli v občinski upravi in Vrtcu Ljutomer, najverjetneje izplačane do konca tedna.

Na seji, tokrat je bila sklepčna, je bila osrednja točka dopolnjen predlog proračuna. Na seji so predstavili 16 amandmajev, ki so jih vložili svetniki, od teh so jih sedem potrdili, ostali niso bili skladni z zakonodajo. Po glasovanju o njih, je sledilo glasovanje o proračunu, ki pa ni bil sprejet. Osem svetnikov in svetnic je glasovalo ZA, dvanajst jih je bilo PROTI. Sedaj ponovno teče 14-dnevni rok, ko se bodo poskušali uskladiti glede proračuna.

Županja je nato dala na glasovanje sklep o nadaljevanju začasnega financiranja, ki pa so ga svetniki in svetnice soglasno potrdili. Začasno financiranje se je tako podaljšalo do 31. junija, zaposleni pa naj bi zaostale plače dobili, ko bo sklep o začasnem financiranju začel veljati. To bo predvidoma do konca tega tedna.

Na seji so obravnavali še ostale točke dnevnega reda, celotno sejo pa si lahko ogledate v videu.



Več v Politika