OŠ Janka Ribiča Cezanjevci gosti učence partnerskih držav v mednarodnem projektu Erasmus+

Projekt poteka pod geslom »Moja dežela, tvoja dežela - naša Evropa«, tako bodo gostje poleg okolice šole spoznavali tudi širšo okolico in njene značilnosti

Prlekija-on.net, torek, 9. april 2019 ob 17:30
Izmenjava učencev v programu Erasmus+

Izmenjava učencev v programu Erasmus+

V času od 7. do 12. aprila OŠ Janka Ribiča Cezanjevci gosti učence partnerskih držav v mednarodnem projektu Erasmus+. V nedeljo so učence in njihove spremljevalce iz Nemčije in Poljske pričakali učenci, njihovi starši, učiteljica nemščine, Daniela Žibrat, ter nosilka projekta, Manja Gospodarič.

V ponedeljek so jim učenci pod mentorstvom učiteljev pripravili zanimiv kulturni program o Sloveniji, jim predstavili šolo, Cezanjevce in Ljutomer. Med predstavitvijo slovenskih biserov, plesanjem polke in ponašanjem s športnimi dosežki, je goste pozdravil tudi kurent. Program je potekal v nemškem jeziku, ki je sporazumevalni jezik projekta. Lepo je bilo opazovati, kako samozavestno in suvereno so učenci nastopili v tujem jeziku, obiskovalce so pozdravili tudi v poljščini. 

Po ogledu šole so se učenci odpravili na sprejem k županiji občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Mladim obiskovalcem je izrekla toplo dobrodošlico in zaželela nepozaben teden, zaplesali so tudi polko.

Projekt poteka pod geslom »Moja dežela, tvoja dežela - naša Evropa«, tako bodo gostje poleg okolice šole spoznavali tudi širšo okolico in njene značilnosti. Gostje so si ogledali Ljutomer ter se med drugim ustavili tudi v kasaškem muzeju.

Polni vtisov prvih dni gredo naproti novim, ki jih čakajo ta teden. Na šoli se bodo preizkusili v ustvarjanju z glino, spoznali bodo življenje ob Muri, si ogledali Maribor in najstarejše slovensko mesto Ptuj. Poleg tega bodo aktivno spoznavali učni proces na šoli ter se pridružili učencem pri pouku, narediti morajo tudi zastavljene naloge, ki so jih načrtovali v projektu. Vzporedno s tem bodo gostujoči in domači učenci razvijali komunikacijo v tujem jeziku ter sklenili nove prijateljske vezi, ki bodo še dolgo trajale.



Več v Kultura in izobraževanje