V četrtfinalnih bojih Lige ENA dve prleški ekipi

Finale bo potekalo v petek, 31. maja 2019, ob 20. uri na igrišču v Sv. Juriju ob Ščavnici

Prlekija-on.net, sreda, 10. april 2019 ob 10:12
Finale bo potekalo na igrišču v Sv. Juriju ob Ščavnici

Finale bo potekalo na igrišču v Sv. Juriju ob Ščavnici

S četrtkom se začenjajo prve četrtfinalne tekme 3. sezone slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA, ki jo s strani Slovenske malonogometne zveze (SMZ) vodi Simon Detellbach. V izločilne boje so se uvrstile štiri gorenjske ekipe (NK Begne, Smola, ŠD Ribno in Elmont Bled), dve štajerski (prleški) (Teksas bar Videm, ŠD Arko Ključarovci) ter po ena prekmurska (KMN Krajna) in dolenjska (Meniška vas).

V četrtek bodo ljubitelji malega nogometa lahko spremljali tri tekme. Najprej se bosta ob 18. uri v Dolenjskih Toplicah pomerili ekipi Meniška vas in ŠD Ribno. Ekipa Meniške vasi je v lanskoletni sezoni izpadla iz tekmovanja v skupinskem delu, ŠD Ribno pa so postali prvaki v 1. sezoni lige, v lanskoletni pa so v finalu izgubili proti ekipi ŠD Asi - Lok orodjarstvo.

Ob 19.30 bo v Radovljici sledil obračun med Elmont Bled in ŠD Arko Ključarovci. Tudi Elmont Bled je ena izmed ekip, ki je v lanski sezoni izpadla že v skupinskem delu, a se je letos vrnila še močnejša in še odločnejša. ŠD Arko Ključarovci v letošnji sezoni v skupinskem delu niso nanizali poraza in so se gladko zavihteli v izločilne boje.

V Krajni pri Murski Soboti bo ob 20. uri potekal obračun med KMN Krajna in NK Begne. Tudi NK Begne v skupinskem delu niso izgubili niti ene tekme in gredo na gostovanje v Prekmurje samozavestni. KMN Krajna je novinec letošnje sezone, skupinski del pa so končali tik pod ekipo Teksas bar Videm.

V petek bo ob ob 19.30 potekala še tekma med NK Smola in Teksas bar Videm. NK Smola so stari znanci Lige ENA, Teksas bar Videm pa bo motiviralo to, da če bodo napredovali v finale, ga bodo igrali prav na domačih tleh ob podpori navijačev.

Spored prvih četrtfinalnih tekem 3. sezone Lige ENA:

Meniška vas - ŠD Ribno
četrtek, 11. april 2019, ob 18.00, Suhor pri Dolenjskih Toplicah

Elmont Bled - ŠD Arko Ključarovci
četrtek, 11. april 2019, ob 19.30, Radovljica

KMN Krajna - NK Begne
četrtek, 11. april 2019, ob 20.00, Krajna

NK Smola - Teksas bar Videm
petek, 12. april 2019, ob 19.30, Radovljica

Finale 3. sezone Lige ENA bo v Sv. Juriju ob Ščavnici

Kot vsako leto je SMZ priredila razpis za organizatorja finalne tekme Lige ENA, pregledala prijave in organizacijo podelila Športnemu društvu Videm. Finale bo potekalo v petek, 31. maja 2019, ob 20. uri na igrišču v Sv. Juriju ob Ščavnici.