Nejc nabira točke za svetovno prvenstvo

Tokrat solidno 5. mesto v Italiji

Prlekija-on.net, petek, 12. april 2019 ob 10:01
Nejc v Italiji

Nejc v Italiji

V italijanskem mestu Riccione blizu San Marina je potekal mednarodni karate turnir "Adidas open 2019", na katerem je sodelovala tudi reprezentanca Slovenije, katere člana sta tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš in Aleks Klobasa iz Svete Trojice. Sodelovalo je sicer kar 1597 tekmovalcev iz 311 klubov oz. 10 držav. Nejc je zastopal barve Slovenije in kot se spodobi za reprezentanta tudi to vlogo zelo uspešno opravil.

V katah za mladince je zmagal kar štiri kroge zapored, a je v petem krogu klonil proti domačinu z rezultatom 3:2. Prav tako je v boju za medaljo klonil še z enim domačinom in to z enakim rezultatom 3:2. Zanimivo pa je, da so za Nejca dvignili zastavice italijanski sodniki proti pa so bili sodniki iz Hrvaške in Srbije. Nejc je na koncu osvojil odlično 5. mesto, kar je med kar 42 tekmovalci v tej kategoriji odličen uspeh. S tem je dobil dodatnih 8 točk za uvrstitev na Svetovno prvenstvo, ki bo oktobra letos v Čilu.

Aleks Klobasa, ki je dolga leta bil član KK Radgona, je nastopil v borbah med mladinci + 76 kg. Prvi krog je bil po žrebni listi prost, v drugem krogu pa je nastopil proti Italijanu Digliu Luci in na sodniško odločitev izgubil pri rezultatu 1:1 zaradi prestopa. Njegova borba je postregla s prvo točko in izjemnimi potezami, ki so značilne za Aleksove nastope v tujini. Žal mu je prestop odnesel točko prednosti, njegov nasprotnik pa mu tudi ni omogočil repasaža, saj je izpadel že v drugem krogu.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Šport

Jože Sečkar ni več trener ŠNK Radgona

ŠNK Radgona ostal med tretjeligaši, toda...

četrtek, 27. junij 2019 ob 11:26
Ekipa Križevcev je osvojila veteranski turnir

Križevci osvojili veteranski nogometni turnir

sreda, 26. junij 2019 ob 15:28
Pomurski športni festival - ponedeljek

Pričel se je Pomurski športni festival

torek, 25. junij 2019 ob 15:14